Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:47:33

Міліціонери розповіли дошкільнятам ази безпеки життєдіяльності

24.12.2013   12:16

Міліціонери завжди бажані гості в навчальних закладах області, в тому числі й дошкільних. Цього разу шефи в погонах завітали до найстарших вихованців Чернігівського дитсадочку №57. Вже у вересні ці діти підуть до школи, а тому майбутні школярі вже зараз мають бути готові до «більш дорослого» життя й до ситуацій, коли доведеться приймати якісь перші самостійні рішення.

З дітлахами спілкувалася оперуповноважений відділення кримінальної міліції у справах дітей Управління МВС України в Чернігівській області Оксана Зубець. Оксана Василівна принесла з собою наочні посібники, посередництвом яких дітлахам можна просто й зрозуміло пояснити з якими небезпеками вони можуть зіткнутися і як потрібно на них реагувати.

Спілкування дітей з міліціонером відбувалося у просторій залі. Спочатку оперуповноважений розповіла вихованцям дитсадку про найголовніші правила і норми поведінки, дотримання яких забезпечить їх безпеку. Не секрет, що вже у 5 років батьки залишають деяких дітей на певний час вдома самих. Через це дитина має знати як поводити себе з електроприладами, гострими предметами, чому не можна відкривати двері стороннім особам та брати в руки медикаменти й побутову хімію.

На прикладі яскравих малюнків Оксана Зубець розповіла дітлахам яка модель поведінки є правильною, а яка ні. Потім малеча самостійно розповідала про історії, які трапилися з ними у дворі будинку та під час літнього відпочинку.

Окремим пунктом зустрічі став розгляд найголовніших правил безпеки дорожнього руху, адже майже у кожного малюка є велосипед чи самокат. Діти розповідали на який сигнал світлофору треба переходити дорогу й чому не можна гратися на проїжджій частині. Емоційна яскрава зустріч із міліціонером викликала масу позитиву серед дітлахів. У свою чергу вихователі закладу взяли на озброєння міліцейську методику проведення профілактично-виховних заходів аби потім проводити такі заняття самим.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.