Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:12:14

Крайня присяга на вірність Батьківщині. ФОТОрепортаж

11.12.2013   09:20Агенцiя

Цього дня чекали понад 500 новобранців давно. День, коли вони складуть присягу на вірність своєму народові та Вітчизні.

До 8-го  навчального центру  державної спеціальної служби транспорту, який дислокований у Чернігові, приїхала сила-силенна гостей; мами з татусями, бабусі, кохані, брати та сестри. Взагалі, приїхали всі, хто бажав подивитись як їхнє любиме «чадо» складає Присягу на вірність народу України. Не кожного дня відбуваються такі урочисті події. Тим більш, що це не показуха. Це - крок до змужніння, скажімо  становлення юнака як справжнього чоловіка.

На плацу частини вишикувались бійці. З першої хвилини, мабуть сама природа, влаштувала для них перший іспит. Пішов густий лапатий сніг. Рвучкий зимовий вітер пронизливо свистів у вухах. Але ніщо не примусило схилитися молоде поповнення. Перший екзамен вони склали достойно. Адже тут на плацу, поряд стояли рідні. А кохані вигукували щирі слова любові і вірності. То як тут можна схибити?

"Молодих" солдат, вітав військовий оркестр частини. Музиканти продемонстрували всім присутнім своє вміння володіти музичними інструментами. А потім оркестр як "ушкварив" польку, що всі присутні почали підтанцьовувати та грітися, бо ж на дворі все-таки зима.

Бійці  почесної варти продемонстрували свій військовий вишкіл та вміння володіти зброєю.

Як кажуть, свято вдалося. Тепер новобранців чекає навчання та служба. Кожен з них оволодіє військовою спеціальністю яких у центрі 25 видів. Що головне, ці спеціальності мають фахову спрямованість не тільки в армії, а й у цивільному житті. Військова частина має все необхідне для навчання, служби та відпочинку. Тут з  турботою і повагою відносяться до кожного молодого воїна.

Хочеться побажати молодим солдатам щасливої служби, міцної солдатської дружби та міцного здоров’я. А батькам – дочекатись своїх синів змужнілими та здоровими. Щасливої вам служби, СИНОЧКИ!

Фоторепортаж з місця події та текст ВІКТОРА КОШМАЛА.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини