Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:44:49

Працівники Чернігівської митниці Міндоходів затримали рекордну суму валюти

10.12.2013   08:14

Вночі у вихідні під час проведення митного контролю потягу сполученням "Київ-Мінськ" працівники Чернігівської митниці Міндоходів знайшли справжній валютний скарб. Це рекордна сума, яку протягом останніх років вилучили на митних постах Чернігівщини.

Громадянка Республіки Білорусь, яка їхала у восьмому вагоні, відмовилася від пропозиції заповнити митну декларацію. Вона пояснила, що везе з собою лише особисті речі. Після усного опитування працівники залізничного пункту пропуску «Горностаївка» оглянули дорожню валізу цієї пасажирки.

Під особистими речами та підкладкою вони знайшли чотири пакунки, загорнуті в поліетилен і приклеєні скетчем до дна валізи. У кожному з них - по 50 тисяч доларів США. Загальна сума валюти, яку пасажирка намагалася незаконно вивезти з України до Білорусі, за курсом Національного банку України становить 1 мільйон 598тисяч 600 гривень.

Провину свою жінка визнала. І у письмовому поясненні зазначила, що не задекларувала та приховала від митного контролю валютні кошти, тому, що не мала дозвільних документів на переміщення готівки.

200 000 доларів США вилучені та передані до каси Чернігівської митниці Міндоходів. Дії цієї громадянки мають ознаки порушення митних правил, передбачені статтею 483 Митного кодексу України. Рішення прийматиме суд, а зазначена стаття, крім конфіскації коштів, передбачає ще й штраф - сто відсотків від прихованої суми.

Як нагадав начальник Чернігівської митниці Міндоходів Олександр Іванов, минулого року на тому ж залізничному пункті пропуску «Горностаївка» було затримано 180 тисяч доларів, які також намагалися підпільно вивезти з України. Це сталося в тому ж поїзді маршрутом «Київ-Мінськ», який також саме у нічний час перетинав українсько-білоруський кордон. Як свідчать результати, пильність професіоналів не можна приспати у будь-який час доби.

Вилучені минулого року 180 тисяч доларів за рішенням суду вже перераховані до Державного бюджету.
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини