Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:59:06

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій: "Україна – це частина Європи, питання лише в тому, як знайти шлях для досягнення цієї мети"

28.11.2013   08:15Агенцiя

За словами представника духовенства, важливим є той момент, що люди, навіть беручи участь у різних мітингах, все ж мають спільну думку: Україна – це частина Європи, питання лише в тому, як знайти шлях для досягнення цієї мети.

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій

За його словами, українці мають єдину стратегічну позицію: спільне європейське майбутнє. Тому навіть акції протесту повинні проходити мирно, в рамках законодавства і без провокацій.

«Найголовніше - щоб ми не опускалися до насильства, ненависті і досягнення своєї мети через кров, через силові методи, оскільки зло породжує зло, а насильство породжує насильство», – підкреслює священик.

Водночас Євстратій (Зоря) побоюється, щоб інші сили, в тому числі - зовнішні, які не зацікавлені в тому, щоб Україна була мирною державою і розвивалася як громадянське суспільство, можуть чужими руками провокувати різні інциденти, впливати на ситуацію в країні.

За його словами, в тому випадку, коли « градус» громадського протесту підвищується, будь-який заклик може бути сприйнятий неадекватно. Відповідно, це може призвести до тяжких наслідків. Необхідно бачити, що відбуваються і будуть відбуватися провокації, але зараз потрібно не допустити, щоб ситуація в Україні перейшла ту межу, за якою відновити єдність українського суспільства буде дуже складно.

«Ми закликаємо в будь-якому випадку, яких би думок не дотримався людина, по яку б сторону вона не стояв - необхідно остерігатися насильства і бути дуже обережним», - підкреслив священнослужитель.


http://www.pohlyad.com/news/n/30038

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини