Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:47:13

Розвиток жіночих ініціатив в дії

16.11.2013   13:15Агенцiя

15 листопада відбулася зустріч з жінками-лідерами, представниками ініціативних груп та громадських організацій міста, під час якої обговорювалися питання подальшої конструктивної співпраці громадських формувань та владних структур у напряму розвитку пріоритетних завдань територіальної громади.

Заступник Ніжинського міського голови Олег Баранков під час свого виступу  підкреслив  важливу участь жінок в прийнятті  економічних, соціальних та політичних рішень в суспільстві, у впровадженні гендерної рівності, поширенні позитивного досвіду щодо власної самореалізації тощо.

Аналізуючи  роботу жіночих організацій в нашому місті, було наголошено на значному інтелектуальному та творчому ресурсі  ніжинських жінок, на  проведенні величезної роботи ветеранської організації, Ліги-клубу ділових жінок,  членів Спілки жінок України, громадської організації «МАМА- 86», ініціативних груп, що об’єднали обдаровану молодь. Ще  чимало невикористаних резервів та напрямів роботи, яких необхідно  реалізувати.

Гострим  залишається і питання  виділення приміщення для  громадських структур. Жінки одноголосно вирішили  звернутися до керівництва міста  з  даного  питання. Це стане поштовхом  створення  в місті ресурсного  жіночого центру.

Голова Ніжинської громадської організації Спілки жінок України, продовжуючи діалог, зазначила, що лише спільними зусиллями реально вирішити підняті сьогоденні проблеми. Форум ділових та творчих жінок Ніжинщини, що проходив у жовтні ,   став цьому підтвердженням. Актуальним залишається  і питання залучення  коштів для проведення заходів, акцій, творчих вечорів, презентацій, тому   із зацікавленістю  присутні на зустрічі  жінки  дізналися про участь у грантових програмах, про умови та вимоги щодо підготовки проектів на Всеукраїнський конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Досвідчені керівники організацій висловили власне бачення щодо розробки таких програм та проектів і  підтримали пропозиції Тетяни Бассак.

Також учасниці  зібрання  мали змогу  розповісти про  роботу та напрацювання своїх організацій. Жваво відреагували і на презентацію Олени Овчар, яка запропонувала методику скандинавської ходьби та запросила усіх  приєднатися до здорового способу життя.

Прикрасою став перегляд авторської відеопрезентації Наталії Горбатюк про жінок міста.

Сподіваємось, що налагоджений діалог продовжиться  і відкриє нові можливості та перспективи у спільному бажанні працювати нам розвиток рідного міста.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини