Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:21:01

Нічне місто стане безпечнішим

13.11.2013   07:44

Міліція провела в Чернігові з 8 по 10 листопада оперативно-профілактичну операцію із промовистою назвою «Нічне місто», її мета - стабілізація оперативної обстановки в обласному центрі.

Під час інструктажів керівництво УМВС в області націлювало особовий склад на підвищення ефективності розкриття кримінальних правопорушень, у першу чергу майнової спрямованості, виявлення фактів незаконного обігу наркотиків, забезпечення охорони громадського порядку, прав і свобод громадян.

В профілактичних заходах взяли участь всі провідні служби органів внутрішніх справ області, працівники ДАІ, батальйону патрульної служби, роти міліції особливого призначення «Беркут».

Про ефективність проведеної роботи свідчать статистичні дані. Так, було розкрито 18 кримінальних правопорушень (в тому числі 3 по «гарячих слідах»), виявлено 4 факти незаконного обігу наркотиків та 1 факт незаконного поводження зі зброєю, затримано шістьох п'яних водіїв.

Складено 249 адміністративних протоколів за порушення правил благоустрою міста, порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, дрібне хуліганство, вчинення насильства в сім'ї, виготовлення та придбання самогону.            

На 135 громадян були складені протоколи за розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або появу у громадських місцях у п'яному вигляді, на 49-х - за куріння у заборонених місцях.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей виявили шістьох продавців торговельних закладів, які продавали алкоголь неповнолітніх. На порушників складені адміністративні протоколи, кожен продавець заплатить чималий штраф (від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян). Також перевірявся порядок перебування дітей у розважальних закладах та комп'ютерних клубах після 22-ї години.

Так, в ході операції «Нічне місто» каналом "102" надійшло повідомлення, що в магазині по вулиці Єськова скоєне пограбування. П'яний молодик, скориставшись відсутністю в торговому залі продавщиці, заволодів виручкою і намагався втекти, але був затриманий «по гарячих слідах» неподалік торговельного закладу. Виявилося, що парубок вже мав проблеми із законом, свого часу він відбував покарання за крадіжку.

Оперативники карного розшуку встановили особу зловмисника, який  скоїв крадіжку карток поповнення мобільних операторів на загальну суму 1860 гривень з кіоску на зупинці громадською транспорту. Відносно лиходія відкрито кримінальне провадження за статтею «крадіжка».

Працівники державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в ході операції вилучили в Чернігові 4 ігрові автомати, які працювали всупереч закону про заборону грального бізнесу в Україні. Власник ігрових автоматів встановлений, вирішується питання щодо притягнення його до кримінальної відповідальності. Проведена операція засвідчила ефективність профілактичних заходів, які триватимуть і надалі.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини