Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:24:46

Рятувальники продовжують відпрацювання житлового сектору громадян

29.10.2013   13:54

В умовах осінньо-зимового періоду ситуація з пожежами та загибеллю людей у житловому секторі громадян набуває особливої гостроти.

З початку року на Чернігівщині виникло 1266 пожеж під час яких загинуло 72 особи, ще 25 отримали травми. Головними причинами такої невтішної статистики є порушення протипожежних вимог при влаштуванні та експлуатації приладів пічного опалення, електрообладнання, а також необережність громадян у поводженні з вогнем. З огляду на це, фахівцями обласного Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій та районними підрозділами продовжують вживаються відповідні практичні заходи.

Протягом минулого тижня рейдовими бригадами проведено профілактичне відпрацювання приватного житлового сектору області, де спостерігається зростання кількості пожеж, а також мали місце трагічні випадки. Особлива увага під час відпрацювання приділялась помешканням осіб похилого віку, інвалідів, багатодітних та неблагонадійних родин. Рятувальники спільно з представниками органів місцевого самоврядування та соціальними працівниками під час відвідувань перевірили стан приладів опалення та електромереж, вказали на наявні протипожежні недоліки, роз’яснили під підпис основні правила безпечної поведінки у побуті та вручали відповідні листівки і пам’ятки.

Слід зазначити, що такі профілактичні відпрацювання здійснюються по всім населеним пунктам Чернігівщини, але найбільша увага приділяється тим, що найбільш вражені пожежами, або мали місце випадки загибелі людей на них. Заходи, що вживаються, направлені на те, аби звернути увагу населення більш відповідальніше ставитися до вимог пожежної безпеки, що в свою чергу допоможе зменшити кількість пожеж і трагічних випадків на них. Рейдові перевірки заплановано проводити кілька разів на місяць протягом усього опалювального сезону.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини