Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:08:14

За вбивство з необережності чернігівця засуджено до трьох років обмеження волі

21.10.2013   17:37Агенцiя

Державним обвинуваченням доведено в суді вину чернігівця у вбивстві з необережності.

У березні цього року в одній  із чернігівських квартир від гострої крововтрати після ножового поранення в ногу, яке пошкодило стегнову артерію, загинув чоловік. «Швидка допомога» була викликана, але врятувати його не встигла.

Разом із загиблим у квартирі знаходився тільки її господар, з яким вони перед цим розпивали спиртне.

Одразу після  прибуття слідчо-оперативної групи  власник квартири зізнавався, що це він у розпал суперечки схопив з підвіконня ножа і один раз штиркнув товариша в ногу. При проведенні слідчого експерименту в присутності понятих він детально розповів про всі обставини вчинення ним злочину та продемонстрував розвиток всіх подій при проведенні відеозйомки.

Однак наприкінці слідства та в суді цей чоловік вже заперечував свою провину. За його новою версією, потерпілий, ймовірно, поранився сам. Підсудний цього не бачив, тому що через сильне сп’яніння «відключався» і не пам’ятає всіх обставин того дня. Але на ньому немає слідів крові, тому поранення спричинив не він.

Попри це, сукупністю зібраних доказів вина підсудного була доведена. Слідством і судом були враховані й висновки кількох судово-медичних експертиз, згідно яких потерпілий не міг спричинити собі таке поранення самостійно. За тими ж висновками, крові на нападнику могло не бути, бо це залежить від положення тіла і раневого каналу.

Погодившись з думкою прокурора, суд визнав даного громадянина винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.119 Кримінального кодексу України. Окрім покарання у три роки обмеження волі, засуджений отримав зобов’язання відшкодувати потерпілим – родичам загиблого – матеріальні та моральні збитки. Зокрема, до повноліття дитини загиблого з нього щомісячно буде стягуватись визначена судом сума коштів на її утримання.

Прес-служба прокуратури  м.Чернігова

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини