Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:28:45

Репортеру Маріанні Харді побили камеру, коли вона знімала обряд пошуку утоплеників в Десні

08.10.2013   21:33Агенцiя

Під час зйомок пошуку утоплеників у Десні, які загинули в результаті падіння автомобіля ВАЗ у річку, родичі загиблих побили камеру фоторепортеру Маріанні Харді.

Дівчина перебувала разом із працівниками МНС біля річки, виконуючи редакційне завдання.

Харді розповідає, що фотографувала, як на човні із свічкою та іконою шукають утоплеників – це обряд, який здійснюють на Чернігівщині. На човен (або в деяких випадках на пліт) ставлять ікону, свічку та хліб, і на тому місці, де закрутиться цей човен – треба шукати утопленика. В деяких селах вірять, що утопленик сам підніметься на тому місці, де ікона зупиниться.

Одній із родичів людей, яких вважають безвісти пропавшими, і тіла яких досі не знайшли - не сподобалось те, що дівчина фотографує річку. Вона вихватила камеру у репортерки, кинула на землю та почала її «пинати» ногами.

«Я не фотографувала людей, тому що вони про це просили. Але я фотографувала річку, роботу рятувальників, обряд пошуку утоплеників. Мені побили об’єкти, і я сумніваюсь, що він підлягає ремонту», - розповідає Харді.

Побитий об’єктив – це пряме перешкоджання журналістській діяльності, адже зйомки відбувались у громадському місці. Фоторепортер Харді написала заяву до міліції.

Нагадаємо, що минулого тижня в річці Десна затонув автомобіль. У ньому було шість чоловік, включаючи водія. Всі – мешканці села Студенка, Новгород-Сіверського району. Врятуватись вдалось тільки двом людям.

Компанія поверталась із села Сведлівка додому. Під час руху грантовою дорогою,водій переплутав напрямки та виїхав на паромну переплаву, де не зміг вчасно загальмувати. Через це автомобіль з’їхав у Десну.


http://www.4ernigiv.info/strichka/1029-reporteru-marann-hard-pobili-kameru-koli-vona-znmala-obryad-poshuku-utoplenikv-v-desn.html

 

Фото В. Кошмала

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.