Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:01:55

Алгоритм взаємодії “військкомат-військова частина” щодо залучення молоді на військову службу за контрактом дає позитивний результат

28.09.2013   17:59

У Чернігівському об’єднаному міському військовому комісаріаті активно проводиться щоденна робота щодо комплектування військових частин Збройних Сил України військовослужбовцями-контрактниками.

Зокрема, за ініціативи міського військового комісара полковника Володимира Кравчука та командування військових частин відпрацьовано чіткий алгоритм залучення призовної молоді до служби за контрактом у конкретно визначені установи та підрозділи української армії.

Так, днями у Чернігові працівники міського військкомату та особисто головний старшина 2-го окремого польового вузла зв’язку Генерального штабу Збройних Сил України старший прапорщик Леонід Коваленко провели ряд зустрічей і співбесід з чернігівською молоддю та відібрали необхідну кількість юнаків.

– За п’ять днів нашої спільної роботи ми відібрали на військову службу за контрактом 10 кандидатів. З них три – вже в армійському строю. Відпрацьований нами алгоритм чіткої взаємодії “Військкомат – військова частина” себе виправдав. У подальшому плануємо запрошувати представників інших військових частин на такі заходи. Адже після почутої інформації про установу, життя та побут, молодь все більше звертається до нас з проханням піти до армії, – повідомив військовий комісар полковник Володимир Кравчук.

За його словами, сьогодні військова служба за контрактом на ринку праці у місті Чернігів стала конкурентоздатною, адже держава вживає заходів для забезпечення гідного рівня життя військовослужбовців.Втім, далеко не всі бажаючі можуть потрапити служити.

– Загалом, при річному плані загальною кількістю 48 чоловік, ми відібрали уже 33 молодиків. Відбір досить жорсткий. Основні критерії – це добра фізична підготовка, стан здоров’я, морально-психологічні стан. На першому місці стоїть якісний підбір кандидатів.- підсумував військовий комісар.

Слід додати, що Чернігівський об’єднаний міський військовий комісаріат являються одним з кращих серед райвійськкоматів Чернігівщини за показниками цієї роботи.


 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.