Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:08:51

Вічна слава героям

18.09.2013   08:18Агенцiя

Напередодні 70-річчя визволення міста Ніжина від німецько-фашистських загарбників в Ніжинській ЗОШ І-ІІІ ступеня № 10 відбувся урочистий мітинг з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь загиблого воїна-афганця Брюховця Юрія Леонідовича.

Юрій навчався в цій школі добре, був гарним учнем після закінчення навчання призвався до Збройних Сил СРСР, виконуючи інтернаціональний обов’язок героїчно загинув у Афганістані.

Указом Президії Верховної Ради посмертно нагороджений Орденом Червоної Зірки. За ініціативи голови Ніжинської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Сергія Ступака 5 меморіальних дошок встановлено на школах Ніжинщини де юнаки здобули освіту, які віддали саме найдорожче – своє життя в далекому Афганістані. Разом з воїнами-афганцями увіковічили пам’ять загиблих у афганській війні для героїко-патріотичного виховання підростаючого покоління.

На мітингу були присутні заступник міського голови Олег Баранков, військовий комісар підполковник Володимир Іваницький, директор ЗОШ І-ІІІ ступеня № 10 Ольга Мисник, заступник директора Світлана Зеленська, учасники бойових дій Афганістану, учителі, учні та представники громадськості.

Як підкреслив у своєму виступі заступник міського голови Олег Баранков після втрати сина Юрія, батько та мати не склали руки вони працювали у громадсько-ветеранській організації. Указом Президента України Віктора Януковича від 20.08.2010 року мати загиблого Ія Брюховець нагороджена високою державною нагородою орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

У своєму виступі голова Сергій Ступак подякував від імені Спілки, від себе особисто за багаторічну співпрацю, підтримку, порозуміння, співчуття за надання матеріальної допомоги народним депутатом України І.І. Куровським у виготовленні меморіальних дошок, виготовлення зупинки, яка встановлена біля пам’ятника загиблим у Афганістані по вулиці Об’їжджа, яка нагадує події афганської війни, пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, який встановлений на подвір’ї Безуглівської ЗОШ І-ІІІ ступеня, викладення з тротуарної плитки алеї Слави.
 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.