Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:02:35

Чернігів: урочистості з нагоди Дня рятівника відбулися в обласній філармонії

17.09.2013   09:45

Відповідно до Указу Президента України щороку 17-го вересня відзначається День рятівника. Це гарна нагода віддати належну шану тим, чия щоденна праця тісно пов’язана з мужністю та подвигом, хто працює під девізом - "Запобігти, врятувати, допомогти!".

13 вересня в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулися урочистості з нагоди Дня рятівника. У святковому заході взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет, начальник Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в області полковник служби цивільного захисту Вадим Шулюк, представники духовенства та громадськість.

Звертаючись до присутніх, Юрій Музика зазначив, що це свято об’єднує як професійних рятівників, так і звичайних громадян, які проявили сміливість, рішучість та героїзм під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, врятували життя і здоров`я людей.

Від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка та від себе особисто Юрій Музика висловив вдячність особовому складу Чернігівської пожежно-рятувальної служби за наполегливу працю, відвагу й рішучість та побажав усім здоров`я, витримки, невичерпної енергії у реалізації гуманної місії і успіхів у служінні Українському народу.

З привітальними словами до рятувальників звернувся начальник обласного Управління ДСНС у Чернігівській області Вадим Щулюк.
"Співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій  ніколи не відступали перед труднощами, завжди залишаючись гарантом безпеки суспільства, рятівниками життя та добробуту людей. Громадяни завжди повинні почувати себе захищеними й бути впевненими, що в разі надзвичайної події вони не залишаться наодинці з небезпекою." - підкреслив він.

Він привітав весь особовий склад, ветеранів і пенсіонерів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, пожежної охорони, працівників аварійно-рятувальних формувань та всіх, хто причетний до рятувальної справи.

Наказом Управління ДСНС у Чернігівській області були присвоєні чергові спеціальні звання, грамоти та оголошені подяки. Також наказом Всеукраїнської громадської організації "Союз рятівників" за бездоганну службу та відданість Батьківщині, проявлений героїзм і сумлінну працю під час ліквідації надзвичайних ситуацій та високий професіоналізм Вадим Шулюк нагородив Орденом "За мужність при ліквідації надзвичайних ситуацій" Олега Пинчука, начальника Бобровицького районного відділу УДСНС у Чернігівській області та Петра Точоного, працівника ДП "Чернігівський облавтодор".

Найкращим рятувальникам Чернігівщини вручені відзнаки облдержадміністрації, обласної ради і Чернігівської міськради.

Представниками духовенства архієпископом Чернігівським і Новгород-Сіверським Української православної церкви владикою Амвросієм та настоятелем храму святих мучеників Чернігівського князя Михайла та боярина його Федора протоієреєм Олегом рятувальникам Чернігівщини були подаровані ікони "Неопалима Купина" та "Феодосія Чернігівського", які будуть захищати та оберігати рятувальників від вогню, стихії, надзвичайних ситуацій та принесуть в їхні домівки мир, любов та злагоду.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини