Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:11:20

До жебракування – з юних літ

11.09.2013   08:10

Дуже неприємно кожному з нас бачити таку картину: неохайного вигляду чоловік чи жінка, часто навіть напідпитку, простягає руку до перехожих, а то й чіпляється до них, щоб хоч що-небудь дали: чи то копійок, чи щось поїсти. Потім гроші, як правило, пропиваються, а якась там булочка чи цукерка йдуть на закуску.

Але це ще півбіди. Набагато гірше, коли деякі особи, а це, як правило, горе-матусі, використовують для всілякого роду попрошайства своїх малолітніх дітей. Нещодавно одну з таких довелося побачити в дизель-поїзді, що курсував з Прилук до Ніжина.

Смаглява жінка з дво-трирічною дівчинкою на руках неквапом йшла по вагону і просила дати для її дитини хто що може. Незважаючи на значне похолодання, яке було на початку вересня, та рясні холодні дощі, які йшли по декілька разів на день, дитина була легко одягнена: в одному платтячку, а на ногах – старі порвані сандалики та й ті одягнуті на босі ніжки. Така картина неабияк розчулила пасажирів вагону, і вони тяглися до своїх гаманців, щоб хоч якось допомогти маленькій. Хтось дав цукерок, хтось – пиріжок, яблучко, а одна жіночка навіть, порившись у сумці, віддала попрошайці новеньку дитячу кофтинку. “Візьми, хай не мерзне твоє дитя…” – тільки й сказала.

Але чомусь подумалося, що, напевне, то не її дитина. Свою б, мабуть, так не морозила. Та, втім, хто його знає. Всякі бувають і рідні матері. На жаль, це непоодинокі такі факти. Скільки аналогічних довелося читати у різних засобах масової інформації…

Правоохоронці усе роблять для того, щоб викоренити ці ганебні явища, особливо такі, як втягування малолітніх дітей у жебрацтво чи використання їх у своїх брудних цілях. Але де-не-де, а таку картину ще, на жаль, побачиш.

До речі, дані правопорушення вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а проти горе-матусь відкриваються кримінальні провадження за ст. 150 “прим.” Кримінального кодексу України (використання малолітньої дитини для зайняття жебракуванням). Багатьом з них доводиться серйозно відповідати за експлуатацію своїх дітей.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини