Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:50:34

З початку року в прокуратурі м.Чернігова було проведено дві координаційних наради керівників правоохоронних органів

17.08.2013   08:10Агенцiя

Рішення координаційних нарад – виконуються

руки

руки

Прокуратурою м. Чернігова постійно вживаються організаційні та координаційні заходи, спрямовані на забезпечення узгодженої роботи всіх правоохоронних органів для активної наступальної протидії злочинності, підвищення ефективності боротьби з нею, особливо з її організованими формами та корупцією.

Зокрема, з цією метою проводяться спільні координаційні наради керівників правоохоронних органів. Завданням таких нарад є визначення основних напрямів запобігання та протидії злочинності та корупції на основі аналізу та прогнозування тенденцій розвитку цих негативних явищ, а також розробка спільних заходів, спрямованих на своєчасне виявлення, розкриття, припинення та попередження злочинних проявів, усунення причин та умов, що їм сприяли.

З початку року в прокуратурі м.Чернігова було проведено дві координаційних наради керівників правоохоронних органів. Кожна з них визначила основні напрямки, на яких спільна робота правоохоронних органів міста потребує активізації, та визначила строки усунення наявних недоліків.

Вживаючи заходи, визначені на такій координаційній нараді, протягом першого півріччя прокуратурою і правоохоронними органами було досягнуто певних позитивних результатів. Зокрема, в результаті реалізації заходів з вивчення стану користування комунальним майном виявлено і відшкодовано до бюджету 56 тис. грн. заборгованості за орендовані приміщення. Активізовано роботу з профілактики злочинності, в результаті чого рівень рецидивної злочинності зменшився на 22%, кількість умисних вбивств, завдання тяжких тілесних ушкоджень і розбоїв зменшились на третину, кількість грабежів ‒ на 22% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Активізовано боротьбу зі злочинністю в економічній сфері: виявлено 4 суб’єкта господарювання з ознаками фіктивності, щодо яких розпочато досудове розслідування за ст.205 Кримінального кодексу України (фіктивне підприємництво).

Згідно рішення координаційної наради керівників правоохоронних органів, яка відбулась 27 червня, протягом липня-вересня поточного року додаткові спільні заходи з запобігання і протидії злочинності та корупції мають бути вжиті на таких напрямках, як оперативно-розшукова діяльність, виявлення злочинів у сфері економіки та підприємництва, державних закупівель, профілактика вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів та порушень правил дорожнього руху. Також мають бути активізовані досудове розслідування та розкриття тяжких і особливо тяжких злочинів.

Як перший результат, на виконання одного з пунктів рішення зазначеної наради співробітниками ЧМВ УМВС України активізовано роботу з розшуку осіб, які переховуються від органів досудового розслідування і суду. Протягом липня встановлено місцезнаходження 7 таких осіб ‒ у червні було знайдено лише трьох.

Реалізацію інших завдань має бути завершено у серпні та вересні.


Прес-служба прокуратури м.Чернігова

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини