Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:57:55

Механізми захисту прав людини в умовах дії нового Кримінально – процесуального кодексу України обговорюються на Чернігівщині

10.08.2013   09:10

Експертне опитування фахівців у сфері кримінального права було проведено Центром “Доброчин” в межах реалізації проекту “Європейські стандарти у системі попереднього ув’язнення в Україні” в приміщенні СЗГ УМВС України в Чернігівській області 8 серпня.

В сучасних умовах побудови правової Української держави особливого значення набуває дотримання прав і свобод людини та громадянина. Новий Кримінально – процесуальний кодекс України спрямований на досягнення верховенства права в кримінальному провадженні, відповідно до якого людина, її права та свободи визнано найвищими цінностями, вони визначають зміст і напрями діяльності нашої держави.

Ціль опитування – з’ясування рівня обізнаності та отримання рекомендацій щодо належного застосування нових законодавчих механізмів захисту прав та свобод громадян на етапі затримання та проведення досудового слідства.

Серед питань, які обговорили учасники заходу: вплив положень нового КПК на дотримання прав людини під час затримання та висунення обвинувачення; ставлення представників правоохоронних відомств до нововведень запобіжних заходів у вигляді домашнього арешту та особистого зобов’язання. Обговорювалося також як положення нового КПК вплинуть на таку проблему минулих років як недотримання термінів досудового розслідування. І насамкінець учасникам дискусії було запропоновано внести свої рекомендації щодо вдосконалення системи кримінального судочинства.

Після закінчення засідання всі без винятку учасники заходу висловили задоволення результатами обговорення і висловили сподівання на те, щодо вироблених пропозицій дослухаються законодавці.

Висловлюємо щиру подяку представникам слідчого управління УМВС України в Чернігівській обл, Чернігівської обласної прокуратури, Управління Державної пенітенціарної служби, Апеляційного суду в Чернігівській області, адвокатам та правозахисникам, які прийняли участь у даному заході

 

Олександр Підгорний, Центр “Доброчин” та СЗГ УМВС України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.