Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:22:52

Бригада Прилуцького РЕМ – переможець Конкурсу професійної майстерності бригад сіткових дільниць ПАТ "Чернігівобленерго"

09.08.2013   07:22Агенцiя

Конкурс професійної майстерності бригад сіткових дільниць – є вже традиційним заходом, який дозволяє оцінити кваліфікаційний рівень технічного персоналу, його психологічну стійкість, готовність правильно та безпомилково діяти в екстремальній ситуації на основі спеціальних знань та вмінь. Однак назвати такі змагання, як звичними, не можна. Подібно спортивних чемпіонатів, такі заходи привертають увагу, до них готуються, і боротьба за перемогу тут найзапекліша.

Учасники розуміють всю відповідальність, що лежить на них, адже вони представляють свій район електромереж, а в разі перемоги отримують головний приз – автомобіль. 

Фінал конкурсу професійної майстерності ПАТ «Чернігівобленерго» провело 25 липня 2013 року на навчально-тренувальному полігоні Борзнянського РЕМ. В ньому взяли  участь сім команд з  Чернігівських міських електромереж, Чернігівського, Прилуцького, Ніжинського, Борзнянського, Коропського, Срібнянського РЕМ. Саме ці команди, в результаті минулорічних зональних змагань вибороли право на участь у фіналі конкурсу та звання «кращі» серед підрозділів ПАТ «Чернігівобленерго».

Головний суддя змагань-технічний директор ПАТ «Чернігівобленерго» Володимир Рубанка побажав учасникам не змагатися за лідерство, а демонструвати високі професійні навики,  які дозволять їм перемогти. Він зазначив, що  прагнення перемагати повинно грунтуватися на достатній професійній підготовці, досвіду, дотриманні правил безпеки та вимог нормативних документів, вмінні діяти в нестандартній обстановці. Саме з цього виходили судді ретельно відстежуючи кожен етап змагань. Адже проходження випробувань дозволяє суддівській комісії, що складається з керівників технічних служб, на власні очі оцінити рівень підготовки бригад і, при виявленні слабких місць, запропонувати  заходи щодо їх усунення. 

Конкурс включав в себе п‘ять етапів.
На 1-му етапі перевірялися: бригадний автомобіль, комплектація засобами малої механізації та засобами захисту, зовнішній вигляд та документи учасників: майстра, електромонтера, водія. Крім того, команди мали змогу отримати додаткові бали за представлені раціоналізаторські ідеї та пристрої – винаходи для експлуатації розподільних мереж, але за умови їхнього документального оформлення. Під час проходження етапу всі команди набрали майже однакову кількість балів. 

На II-му етапі члени команд звільняли умовного потерпілого  від дії електричного струму. Без перебільшення можна вважати цей етап найцікавішим, насамперед для запрошених, і найвідповідальнішим для команд РЕМ. Саме під час його виконання в повній мірі розкривається вміння членів бригад приймати швидкі рішення, максимально сконцентруватися в нештатній, небезпечній, екстремальній ситуації, в умовах обмеженого часу. Отже, за чотири з половиною хвилини, учасникам необхідно було доповісти про екстремальну ситуацію – людина знаходиться  на опорі під напругою,  виконати накид із замиканням не менше трьох проводів лінії, піднятися на опору з оснасткою для спуску  потерпілого з опори, закріпити оснастку до опори, звільнити його від кігтів та фалу пояса, при цьому не допустити травмування та падіння постраждалого під час спуску з опори, а також провести перші реанімаційні заходи. Лідерами на даному етапі були бригади Борзнянського РЕМ та Чернігівських міських електромереж 

Між тим, вміння персоналу надавати потерпілому першу медичну допомогу, виконувати реанімацію командно та індивідуально  більш детально оцінювалось суддями під час III-го етапу, в ході якого також перевірялися теоретичні знання персоналу нормативних документів з охорони праці, технології робіт, пожежної безпеки, тощо.  Високі теоретичні знання та вміння реанімувати манекен показала бригада Срібнянського РЕМ. 

На IV –му етапі оцінювалась робота бригад по вибору автоматичного вимикача за заданими параметрами електричної мережі та його заміна в КТП.  На цьому етапі учасники демонстрували саме практичні навички та досвід роботи в електромережах.  Кращий результат на даному етапі також показала  бригада Срібнянського РЕМ. Загалом, на трьох етапах команда Срібнянського РЕМ була лідером і могла б претендувати на перемогу. Якби не інші два етапи (ІІ та V етапи), які передбачали дії в умовах жорсткого дефіциту часу, у максимально швидкому темпі, при високому рівні організованості та зі значним психологічним навантаженням.

Майже до самого завершення змагань зберігалася інтрига лідерства. З перемінними успіхами до перемоги йшли команди Чернігівських міських електромереж, Борзнянського РЕМ, Срібнянського РЕМ та Прилуцького РЕМ. За найменші промахи з учасників знімалися бали. Професійна гордість змушувала всіх учасників боротися за призові місця. Образливими були промахи, викликані хвилюванням, неуважністю.

Як зазначив Голова правління ПАТ «Чернігівобленерго» Юрій Бойко: «Переможцем конкурсу буде команда, яка продемонструє не лише високу професійну  майстерність, а й  психологічну стійкість». Саме таку психологічну стійкість та  стабільність у проходженні всіх етапів  демонструвала бригада Прилуцького РЕМ, яка перемогла на V-му етапі(учасники гасили загоряння паливно-мастильних матеріалів), а за загальною кількістю балів, зайняла перше місце у Конкурсі професійної майстерності бригад сіткових дільниць. Друге місце зайняла команда господарів змагань – Борзнянського РЕМ, третє – енергетики Чернігівських міських електромереж. 

Своїми враженнями поділився директор з охорони праці Товариства Леонід Приступа: «Безумовно, змагання сприяють підвищенню професійної майстерності персоналу та якості оперативного обслуговування. Хочеться сподіватися, що учасники, які допустили помилки на змаганнях не повторять їх у реальному житті. Варто відмітити, що всі команди – фіналісти конкурсу показали високі результати, які за  загальною сумою балів були вищими ніж у минулі роки».

З перемогою команду Прилуцького РЕМ, а також з гідними результатами у змаганнях всіх учасників конкурсу  привітали гості - головний спеціаліст відділу охорони праці та безпеки життєдіяльності Мінпаливенерговугілля Людмила Чуприна, провідний спеціаліст відділу розвитку та методологічного забезпечення надійної роботи електричних мереж Мінпаливенерговугілля Дмитро Огородник, начальник відділу-страховий експерт з охорони праці виконавчої дирекції Фонду соц.страхування від нещасних випадків на виробництвах та професійних захворювань України в м. Чернігів Сергій Рязан. 

Від керівництва ПАТ «Чернігівобленерго» переможці отримали сертифікат на автомобіль, а призери - комплекти спец.одягу та грошову винагороду. Традиційно учасників Конкурсу привітав Голова профспілкового комітету  ПАТ «Чернігівобленерго» Володимир Ленько, який вручив всім бригадам  грошові винагороди.

За загальною думкою фахівців, результати досягнуті командами в цьогорічному фіналі-конкурсу професійної майстерності є не тільки показниками якості робіт, а й підтвердженням ефективної політики Товариства з системної підготовки персоналу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини