Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:09:07

Символ, що об’єднає людей і покоління

31.07.2013   15:27Агенцiя

Своїми думками про нашу Центральну площу хотів би поділитись із жителями славного історичного міста над Удаєм – Прилуки. Дуже красиву площу зробили працівники: майстри-будівельники, всі ті, хто брав участь у її оформленні, і в першу чергу за ініціативи та фінансової підтримки Юрія Вікторовича Коптєва – людини, яка любить своє місто серцем і душею, своїми ділами доводить цю любов, щоб нам і нащадкам було чим пишатися та примножувати велич і красу рідного краю.

У центрі площі є пам’ятник політичному діячеві В. І. Леніну. Кожен політик має свої погляди, і тому між людьми завжди були протиріччя та суперечки. Прийшовши до влади, одні політики знімають із п’єдесталу своїх попередників, а самі забувають, що вони не вічні, і від цього політичного протистояння людям краще жити не стане.

Ми завжди повинні знати, пам’ятати нашу історію, якою б вона не була, щоб не повторювалось те, що пережили наші прадіди, діди, батьки – війну, голод, репресії, розруху. Добро має жити і перемагати!

На мою думку, пам’ятники політичним лідерам не повинні стояти на головній площі міста. Там місце для символу, який би об’єднував людей, покоління. Вважаю, що в центрі площі повинен стояти пам’ятник (не треба його піднімати високо над людьми) – це може бути символ родини, дорогий серцю кожної людини: матері, батьку, брату, сестрі, дідусю, бабусі. Для кожної людини найдорожчі в світі те місце та земля, де вона народилась, виросла і живе. Коли людині потрібна порада в життєвих негараздах, вона звертається до найрідніших людей – до своєї сім’ї – за порадою та підтримкою. А в кого вже й рідних не залишилось, той із болем у серці згадує їх. Сім’я – це продовження роду, звичаїв і традицій свого народу.

Народні традиції пройшли через століття, їх передавали від покоління до покоління завдяки сім’ї, родині. І, прийшовши на Центральну площу до «символу родини», хто б це не був: чи літня людина з онуком, чи молодята, які щойно побралися, людина порине у спогади босоногого дитинства – про матір, батька, сестру, брата, дідуся, бабусю – про те вічне, що живе в нашому серці.

«У своїй хаті своя й правда – це маєм добре пам’ятати», – писав Т. Г. Шевченко. Встановлюючи на площі нашого міста будь-які символи, пам’ятники, потрібно прислухатись до прагнень, побажань і думок жителів міста. Як говорив Ю. В. Коптєв, кожна людина повинна любити своє рідне місто та вболівати за нього.

Прочитавши цю статтю, люди висловлять свої думки, побажання та пропозиції, і на Центральній площі стоятиме символ, який запропонує громада. А ще в мене є пропозиція: звернутися усією громадою до Почесного громадянина міста Прилуки Юрія Коптєва щодо надання спонсорської підтримки та відкрити рахунок на збір коштів від мешканців міста на пам’ятник. Нехай примножуються добрі справи!

Григорій Дорошенко


http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2687
 

Останні новини Чернігівщини

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

Підготовка до опалювального сезону: Чернігівська громада отримає 4 «міні-ТЕЦ» 15:00

USAID Україна через Проєкт енергетичної безпеки у співпраці з командою Мінінфраструктури, Комітету ВРУ з питань енергетики та ЖКП, НКРЕКП розгортає мережу малої та середньої когенерації.

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини