Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:28:50

Здійснюються планові та рейдові перевірки з метою забезпечення пожежної безпеки місць збирання, переробки та зберігання зернових

26.07.2013   07:18Агенцiя

На Чернігівщині тривають жнива. Проте, в умовах спекотної погоди навіть невеличка іскра може перетворити труд аграріїв на попіл. Тож, головним завданням є не тільки зібрати врожай, а й зробити все можливе аби вберегти його від вогню.

У зв’язку з цим, фахівцями Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області постійно здійснюються планові та рейдові перевірки з метою забезпечення пожежної безпеки місць збирання, переробки та зберігання зернових.

22-24 липня здійснена рейдова перевірка ряду об’єктів агропромислового комплексу на території Бобровицького, Ічнянського, Ніжинського та Носівського районів.

Нажаль ситуація із забезпеченням пожежної безпеки в окремих сільгосппідприємствах залишає бажати кращого. Так, у ПП “Агропрогрес” с. Шатура Ніжинського району водонапірні башти не обладнані пристроями для забору води пожежно-рятувальною технікою, пістолети автозаправочних колонок не заземлені, територія та будівлі не забезпечені в достатній кількості первинними засобами пожежогасіння. У ТОВ “Світанок” м. Бобровиця та СТОВ “Іржавецьке” с. Іржавець Ічнянського району дерев’яні конструкції зерноскладів не оброблені вогнезахисним розчином та не обладнані системами пожежної автоматики, електрообладнання не перевірено на відповідність нормам безпечної експлуатації. У ТОВ “Маяк” с. Лихачів Носівського району не проведено ревізію пристроїв блискавкозахисту зерноскладів, пожежні щити не укомплектовані протипожежним інвентарем та не здійснене технічне обслуговування наявних вогнегасників.

У переважній більшості сільгосппідприємств на полях під час жнив організоване чергування спеціальної або пристосованої для гасіння пожеж техніки, проте, мають місце окремі випадки, коли відсутні трактори з плугами для швидкого оборювання осередку загоряння у разі виникнення пожежі.

Як позитивний приклад відповідального ставлення до протипожежного захисту врожаю, слід відзначити фермерське господарство “Липоворізьке” с. Липів Ріг Ніжинського району. Поля зернових обкошені та оборані від прилеглих доріг, відрегульовані системи живлення, змащення та запалювання автотракторної техніки, в наявності іскрогасники та первинні засоби пожежогасіння. Під час збирання зернових на полях чергує трактор з плугом та пожежний автомобіль. Працівники господарства пройшли протипожежний інструктаж.

За результатами проведених перевірок сільгосппідприємств, працівниками державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки Управління ДСНС у Чернігівській області притягнуто до адміністративної відповідальності 143 посадові особи, призупинено експлуатацію 5 будівель, 15 приміщень, 42 дільниць електромережі та 3 сільгоспагрегатів, експлуатація яких здійснювалась у пожежонебезпечному стані.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини