Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:02:53

Під Черніговом іноземцям демонстрували сучасний український бронетранспортер

25.07.2013   09:15

На полігоні 1-ї окремої танкової бригади, що у селищі Гончарівське на Чернігівщині відбулася демонстрація вогневої потужності – сучасного вітчизняного бронетранспортера БТР-3Є1.

Випробування проходили в рамках прийому технічною інспекцією Збройних Сил Таїланду чергової партії цього українського «бронекрасеня».

Демонстрацію проводили представники Укроборонпрому, Державного конструкторського бюро «Луч» та столичного бронетанкового ремонтного заводу. Іноземні гості в ролі екіпажів бойових машин власноруч здійснили постріли з озброєння цих бойових машин.

Цього дня на полігоні, на вибір закордонної технічної інспекції, вогневу потужність демонстрували три машини.

Два лінійних БТР-3Є1 в своєму арсеналі мають 30-міліметрову гармату, 30-міліметровий автоматичний гранатомет, 7,62-міліметровий кулемет та комплекс керованого протитанкового озброєння, де за основу обрано керовані протитанкові ракети «Бар’єр». Практично все це знаходиться на новітньому бойовому модулі з грізною назвою «Штурм».

Одна з машин - самохідний протитанковий ракетний комплекс. Цей оригінальний броневик спеціально зроблений для боротьби з танками практично всіх модифікацій, моделей та степенів захисту.

- Ракети виготовляються у нас в Україні, БТР також, тому ми з гордістю можемо заявити, що наша держава на рівні провідних країн світу по виготовленню машин такого класу, - розповів головний інженер Київського бронетанкового заводу Сергій Подпіснов. - Треба було бачити очі іноземних гостей, які посміхалися та горіли від захоплення. Тому думаю результат оглядин ми матиме максимально позитивний.

Ціна таких бронемашин знаходиться  на рівні світових зразків. (Від 500 000 до 800 000 американських доларів, в залежності від комплектації) Проте в чомусь українські конструктори використовують більш сучасні технологічні матеріали, в чомусь економлять на роботах та операціях, і при цьому, виходять на рівень іноземних виробників з помірною ціною.

- Це не перша партія, яку ми  передаємо зарубіжному партнеру, - повідомив Сергій Подпіснов.  – Вимоги від замовника на ці машини постійно зростають, адже їм потрібні допоміжні опції, сучасна якість обробки, новітні зразки озброєння. Практично кожну партію бронемашин завод вдосконалює. Наша мета створити не лише красиву, надійну та потужну бойову машину, вона також має бути якісною, відповідати бажанням замовників та мати помірну ціну. І сьогодні, як завершення нашої чотирьохмісячної роботи, ми готуємо передати чергову партію машин військовим Королівської Тайської Армії. 

Ануфрієв Віктор

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини