Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:16:34

Кохання за гроші в Чернігові — в дефіциті

18.07.2013   09:53Агенцiя

Чернігів — місто ледь не пуританське, запевняють міліціонери. Кохання за гроші у нас купити практично нереально. А найдревніша професія — вкрай непопулярна.

Однак справа тут не зовсім у високій моральності наших земляків, є й куди більш приземлені та зрозумілі причини такої нерозвиненості секс-індустрії. Та й, якщо знати місця, все ж можна знайти торговок власним тілом.

Цим, до речі, активно займалися і чернігівські правоохоронці під час планової операції «Нічне місто». Які результати боротьби за моральність, розповів Антон Милосердов, начальник відділу боротьби з торгівлею людьми обласного управління карного розшуку.

Асортимент «жриць кохання» практично відсутній

За словами правоохоронців, вибирати охочим до ласки за гроші в Чернігові практично нема з кого. А у всій області хоч якісь «жриці кохання» є тільки в центрі. По селах наш рівень проституції — пляшка горілки або поїсти щось.

— У нас на обліку 93 проститутки. Із них реальних — до 40. А половина з них — уже «пенсіонерки» професії, які працювали ще з 90-х років, їздили торгувати собою до Туреччини, Москви, Еміратів. Зараз це дами, які втратили «товарний вигляд» — розповнілі, беззубі. Але більше нічого робити не вміють і не мають іншого виходу. Якщо молоді дівчата, то переважно з провінції, з маргінальних родин. За весь час роботи жодного разу не зустрічав благополучну жінку, яка обрала б собі таку професію, — зазначив Антон Милосердов.

Такий скудний вибір «товару» міліціонери пояснюють, перш за все, близькістю до столиці. Більш-менш нормального вигляду дівчата їдуть туди. Адже в Києві під будь-яким готелем за добу «жриця кохання» зможе заробити 1,5—
2 тис. грн. — середню місячну зарплатню в Чернігові. І при цьому сказати чоловіку, що працює офіціанткою. А у нас ці послуги коштують 200—300 грн., і то, якщо пощастить. До того ж місто невелике — тут же розлетяться чутки, знатимуть і батьки, і знайомі.

А ще серйозну конкуренцію професіоналкам складають завсідниці дискотек. У будь-якому клубі вибір супутниці на ніч — не проблема. Та ще й платити треба хіба що за коктейлі.

За тиждень, що тривала операція «Нічне місто», в області складено 16 адмінпротоколів за проституцію, порушено 6 кримінальних справ за звідництво та по одній — за розповсюдження порнографії та втягнення у проституцію

На трасі підчепити — тільки заразу

Ледь не перше місце, що, за стереотипом, спадає на думку — окружна. Область у нас прикордонна. Потік фур повз місто — безперервний. Водії, які місяцями не залишають кермо, мабуть, спраглі до жіночої ласки, а отже, і вдячні клієнти.

Але ні! За словами стражів порядку, так звані «плечові» з’являються по одній коли-не-коли.
— Останній випадок — дівчина зі Славутича. Молоденька, але дуже недоглянута. До Чернігова вона переїхала з чоловіком. Порадившись із ним, вирішила опанувати професію — щоб платити кредит, — пригадує міліціонер.

Десь рік тому під Черніговом трудилася екзотична повія — з темною шкірою. Приїхала вона «працювати» на «Євро» із Запоріжжя, жила у притоні біля заправки. Брала за послуги по 20 грн., щоб заробити на квиток додому. Та й те охочих знаходилося небагато — жінка із зовнішнім виглядом волоцюги, брудна, вонюча, та ще й хвора на СНІД.

— Раніше достатньо було скласти три протоколи — і відкривалася кримінальна справа. Сьогодні можна складати хоч кожен день. Все, що на них очікує — штраф 100 грн. Та й той переважно не сплачують. Задокументувати порушення можна тільки за фактом надання «послуг». Тож, спочатку треба знайти «клієнта». Це непросто, — пояснює труднощі боротьби зі «жрицями кохання» Антон Милосердов.

Під «Градецьким» ловити нічого

Чомусь, мабуть ще з 90-х, усі чернігівці відправляють шукати повій «під «Градецький». Але й тут навряд чи можна досягти успіху в пошуках.

— Там є одна «робітниця», яка телефонує постояльцям. Їй вже за 40, вага — за 90, зубів нема. Хоч складай протокол, хоч ні — на неї не діє. Ця зароблена «п’ятдесятка» рятує її життя. Винахідлива жіночка. По телефону клієнтам пропонувала двох-трьох дівчат. А насправді приходила сама — у різних перуках, — пригадує правоохоронець.

В Інтернеті легше знайти шахраїв

Вірний помічник у пошуку розваг сьогодні — Інтернет. Якої тільки інформації тут нема, є й оголошення інтимного змісту. Чимало. Але передчасно радіти не слід. Правоохоронці попереджають: за фотографіями спокусливих дівчат, як правило, ховаються аферисти.

Схема проста. Наприклад, вам обіцяють привезти дівчат у вказане місце. У намічений час передзвонюють і просять для підтвердження серйозності замовлення скинути на мобільний чи на картку, оформлену на якогось бомжа, «суто символічний» завдаток — у 100-300 грн. Гроші переведені, а красуні так і не з’являються. Іноді просто дають неіснуючі адреси.

— У нас всього три подібних сайти, де згадується Чернігівська область. На даний момент там 157 оголошень. Реальних серед них трапляється одне-два. Переважна частина — шахраї. Більшість навіть не з Чернігова — Луганськ, Крим, Миколаїв, Донецьк. Ідеальний «розвод» — навіть у міліцію звернутися нема з чим, — попереджає Антон Милосердов.

У масажних салонах — тільки масаж?

Два салони у місті пропонують «масаж до повного релаксу». Чернігівці перешіптуються, що роблять там не тільки масаж, а дехто й відкрито називає їх легальними борделями… Але довести, що там справді надають сексуальні послуги, поки що не вдалося.
— Розмови йдуть, нібито, якщо доплатити грошей, то можна й вмовити дівчат. Але довести це неможливо. Та й ми постійно продивляємося форуми — ніхто не написав про такий випадок. Навпаки, клієнти салонів переважно розчаровані — не те, на що вони очікували. Що ж до масажу, то ми робили запит на головного сексопатолога МОЗ. Він роз’яснив, що еротичний масаж із сексуальними послугами не пов’язаний, — зауважив міліціонер.

Однак один із таких салонів все ж закрили. Знаходився він у найманій квартирі по вулиці Старобілоуській і викликав постійні скарги у сусідів.

Телефон відділу боротьби з торгівлею людьми 619-195.

Чернігівські відомості

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.