Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:22:22

У Феськівці оселилися красені-птахи

12.07.2013   12:48Агенцiя

Два лебеді і шестеро їх діток спокійно почуваються у водоймі, яку селяни називають ГЕСом.

Феськівчани розповідають, що лебеді ці з’явилися років п’ять тому. Облюбували шлюз, плавні.

Селяни полюбили лебедів, підгодовують їх.

– Іноді ми тут, на березі, відпочиваємо з хлопцями, – каже Євгеній Кащенко, житель Феськівки. – Купаємось, буває, що й обідаємо. Лебеді до людей звикли, як побачать їх на березі – підпливають і чекають, аби пригостили білим хлібом. Чорного не їдять.

Лебеді гарні, пишні, що й казати! Татко-лебідь від свого сімейства ні на крок, шипить, захищаючи. Однак, прийнявши гостинець, добрішає.

– Оце скільки років пара ця живе у нас, а потомство лебедиха висиділа у цьому році вперше, – вступає в розмову дідусь, який разом з онуками привів до водойми напоїти коня. – Можливо, хижаки яйця знищували, а може, птаха призвичаювалася. Нинішньої ж весни з’явилося шестеро лебедят.

Вони зараз дуже схожі на домашніх гусенят – сіренькі такі, непоказні. Якби плавали без батьків-лебедів, то від гусенят і не відрізниш.

Згадалася казка про гидке каченя. Мине трохи часу і сіренькі лебедята перетворяться у птахів-красенів. А поки що вільно плавають, ловлячи ряску і пригощання добрих людей.

Ще феськівчани повідали, що цієї суворої і сніжної зими на ГЕСі жив сірий лебідь. За дамбою вода не замерзала навіть за великих морозів, у ній плавали чиїсь домашні гуси і лебідь з ними. А навесні відлетів, мабуть, до іншої водойми.

Наше слово

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини