Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:59:48

Забуті братські могили Чернігова

22.06.2013   09:09

Кожний народ, що пишається перемогами, одержаними в боротьбі за свободу і незалежність своєї батьківщини, повинен свято шанувати пам’ять втрат, понесених в ім’я цих перемог.

За офіційними даними на державному обліку як пам’ятки культурної спадщини на території Чернігівської області перебуває 1804 пам’яток, пов’язаних з подіями Другої світової війни, в т. ч. 1179 військових поховань.

Скільки в області є поховань загиблих від рук нацистів у роки Другої світової війни, в т.ч. цивільного населення, насправді не знає ніхто.

Однак дивлячись на стан не тільки братських могил, але й пам’ятників на честь переможців, побудованих у 60-70х роках минулого століття, важко повірити у щирість заяв можновладців і так званих “антифашистів” про те, що ті, хто здобував Перемогу у цій війні, навічно залишаться у вдячній пам’яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління в покоління.

І це стосується не тільки могил і пам’ятників, розташованих у забутих владою і нащадками селах області, але й у самому Чернігові.

Одна з таких забутих братських могил знаходиться на Валу, друга – на улиці 50 років Перемоги на Бобровиці, третя – на старому Руському кладовищі по вул. Старобілоуська, 6.

Можновладці ж кожного 22 червня традиційно обмежуються покладанням квітів тільки Могили невідомого солдата на Болдиних горах та до відреставрованої братської могили загиблим у 1943 році красноармійцям, могилам Попудренка і Капранова у сквері біля облдержадміністрації і міськради.

І це в той час, коли в самому Чернігові знаходить щонайменше ще 15 братських могил наших загиблих співвітчизників у часи Другої світової війни, які потребують реконструкції.

 

 

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.