Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 04:04:49

Працівники міліції виявили та знищили близько 17 тисяч кущів маку

10.06.2013   15:40

На Чернігівщині працівники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків на земельній ділянці мешканця Чернігівського району виявили та знищили близько 17 тисяч кущів снодійного маку.

Працівники міліції з року в рік проводять систематичні рейди в населених пунктах та поза їх межами з метою виявлення незаконних посівів конопель та снодійного маку.

Так, нещодавно співробітники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Чернігівського райвідділу міліції поруч з селом Слабин на земельній ділянці площею 8 соток, що належить 69-річному місцевому жителю, було виявлено посів макових рослин. На одному метрі даної ділянки росло в середньому 30 рослин, за підрахунками працівників міліції всього на земельній ділянці зростало близько 17 тисяч кущів маку. Для проведення дослідження на вміст наркотичних речовин міліціонерами було вилучено 550 рослин, решту знищено за допомогою сільгосптехніки шляхом переорювання.

Господар земельної ділянки пояснив працівникам міліції, що спеціально він поле не засівав, а зерна маку потрапили в землю мабуть разом із пшеницею під час сівби.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або вирощування снодійного маку) караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.