Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:40:57

В Чернігові міліція затримала угонщика-невдаху

30.05.2013   14:07

Під час профілактичної операції з протидії незаконним заволодінням транспорту та злочинам, які скоюються в темний час доби, працівники відділу карного розшуку Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ та бійці «Беркуту» затримали угонщика легковика.

Житель одного з приміських сіл регулярно навідувався в Чернігів, де гучно відпочивав у компанії своїх друзів. Молодик у свої 25 вже був засуджений за крадіжки, але за розум не взявся. Перебивався випадковими заробітками, ніде не працював, натомість полюбляв випити. Парубок і не здогадувався, який злий жарт з ним може зіграти горілка.

Того вечора він розважався одразу у кількох нічних закладах міста, а коли під ранок галаслива компанія розійшлася й настав час їхати додому, в око молодику впала червона ВАЗівська «копійка». Колись у хлопчини теж був автомобіль цієї ж моделі, у нього навіть ключі лишилися.

Чи то ностальгія, чи то лихий поплутав, але, не довго думаючи, він вставив ключ у замок дверей – ті піддалися, із запаленням теж проблем не виникло. Завів автівку і поїхав кататися вулицями міста, але не витримавши такого керування, стара «копійка» заглухла. На допомогу прийшли якісь перехожі, що люб’язно погодилися штовхнути стареньку машину і завести її.

Не проїхавши й кілометра, стара автівка знову стала. Міліціонери, які відпрацьовували місто в рамках операції з протидії незаконним заволодінням транспортом, одразу звернули увагу на захмелілого молодика, що марно намагався завести легковика. А коли правоохоронці наблизилися до хлопчини останній намагався накивати п’ятами, але не так сталося, як гадалося - за лічені секунди молодик був затриманий. Чолов’язі запропонували пред’явити документи на авто, на що той зізнався, що автомобіль він «взяв покататися».

Зважаючи на те, що молодик вже мав умовну судимість, він був затриманий згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, стосовно нього відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом) - карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Міліція закликає власників автотранспорту не кидати автомобілі під під’їздами, а краще ставити їх на охоронюваних автостоянках - це захистить ваше майно від злочинних посягань.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.