Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:10:00

Фондом соцстраху передбачається оздоровлення 8 750 дітей застрахованих осіб регіону

30.05.2013   10:07Агенцiя

Днями у виконавчій дирекції обласного відділення Фонду відбулася нарада з директорами Чернігівської міської та міжрайонних виконавчих дирекцій.

На нараді розглядалася низка питань, але у центрі уваги було питання виконання програми відділення щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей і, особливо, у частині оздоровлення дітей за рахунок коштів Фонду.

Із зазначеного питання  виступили всі директори виконавчих дирекцій. Вони розповіли про проведену організаційну роботу по оздоровленню дітей влітку поточного року, актуальні і проблемні питання, які доводиться вирішувати, про співпрацю з органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, роботодавцями, головами комісій із соціального страхування, профспілковими організаціями та про очікувані, у конкретних показниках, результати своєї діяльності.

А плани по оздоровленню дітей влітку цього року по відділенню досить значні. На ці цілі направляється 10,0 млн. грн.: для часткового фінансування оздоровлення дітей – 7,5 млн. грн., в тому числі через міську і міжрайонні виконавчі дирекції – 5,4 млн. грн., через організації професійних спілок 2,1 млн. грн. та для закупівлі путівок до дитячих закладів оздоровлення за повну вартість – 2,5 млн. грн. Часткове фінансування оздоровлення дітей проводитиметься з розрахунку 42 грн. в середньому на оздоровчу зміну на одну дитину. В поточному році, як виняток правлінням відділень дозволено приймати рішення про скорочену тривалість оздоровчої зміни – не  менше 18 днів. Дана норма набере чинності 04.06.2013 року.

Робочі органи відділення будуть здійснювати часткове фінансування страхувальників або безпосередньо дитячих закладів оздоровлення. На теперішній час дирекціями укладено 46 договорів із закладами оздоровлення, як у Чернігівській області, так і за її межами. Очікується охопити оздоровленням за часткової участі коштів Фонду майже 6 тис. дітей.

Ще близько 2 тисяч дітей буде оздоровлено у співпраці з профспілками. Про намір закупити путівки до закладів оздоровлення із залученням коштів Фонду повідомили вже 15 первинних та обласних організацій професійних спілок.

Крім того буде закуплено майже 800 путівок в заклади оздоровлення за повну вартість. З частковою оплатою 10% їх отримають діти застрахованих осіб, що відносяться до соціально вразливих категорій населення та діти, які перебувають на диспансерному обліку. За рішенням правління оздоровлення цих дітей буде проведено в закладі, що розташований на узбережжі Чорного моря і який визначено за результатами конкурсних торгів.

Загалом програмою відділення щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей передбачається оздоровлення 8 750 дітей застрахованих осіб регіону.

Підвів підсумки наради і окреслив завдання на найближчу перспективу у роботі робочих органів директор виконавчої дирекції обласного відділення Фонду Савич П.І.

Прес-служба виконавчої дирекції
обласного відділення Фонду

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини