Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:04:06

Громадяни втратили гроші після того, як в інтернет-мережі натрапили на оголошення

15.05.2013   10:11

Час від часу до чергової частини звертаються по допомогу до правоохоронців ошукані жителі Чернігова, які розповідають практично схожі ситуації, як через власну необачність вони втратили гроші.

Громадяни втратили гроші після того, як в інтернет-мережі натрапили на оголошення про продаж комп’ютерної та офісної техніки, іншої апаратури за прийнятними цінами.

Все б нічого, але продавці техніки вимагали залогової передоплати за товар. Громадяни перераховували на банківський рахунок потрібну суму, натомість замовленої комп'ютерної техніки так і не отримали. Наприклад, один чернігівець мріяв стати власником планшетного комп’ютера. Чоловік перерахував заставу в розмірі 300 гривень і почав чекати товар, щоб на пошті заплатити решту. Товар вчасно не прибув, а продавець відімкнув телефон. Лише тоді чернігівець зрозумів, що зв’язався із шахраями і написав заяву в міліцію. Інший житель обласного центру перерахував шахраю 1500 гривень і теж втратив їх.

Зловмисник розраховував, що обдурений громадянин не стане  піднімати бучу через три сотні  гривень і не піде до правоохоронців, бо йому буде соромно, що дорослу людину так обдурили. Нині тривають пошуки інтернет-шахрая, який, ймовірно, обдурив не одну людину.

У свою чергу міліція звертається до громадян, які стали жертвами аналогічних злочинів, обов'язково повідомте про ці факти правоохоронні органи. Навіть якщо ви вважаєте, що сума збитків незначна, шахрай має відповісти за свої дії перед законом. А якщо ви все ж таки вирішили придбати товар через всесвітню павутину, оплачуйте товар тільки після його отримання.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини