Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:45:57

Карети для хворих

10.05.2013   10:53Агенцiя

Пацієнтів Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні відтепер возитимуть на процедури сучасними автомобілями швидкої допомоги. Дві сучасні санітарні машини подарували закладу італійці. Це вже десята карета швидкої допомоги, яку на Чернігівщину привезли з Італії.

На Чернігівщину італійці приїхали великою делегацією. Гостей медпрацівники закладу зустрічали за українським традиціями – хлібом і сіллю. Куштував коровай мер північного італійського міста Сереньо – Джачінто Маріані. Він покинув мерські справи, взяв відпустку і очолив делегацію. Зі стрічкою через плече, яка представляє кольори країни, а також гербом міста Сереньо, яке цього разу протягнуло руку допомоги хворим закладу, мер передав вітання всім мешканцям Чернігівської області. Навіть пожартував, що друзів у нього вже більше в Україні, ніж в Італії.

Після дружніх обіймів, а також вітальних слів, італійці разом з головним лікарем психоневрологічної лікарні Володимиром Ященком перерізали стрічку і передали медикам ключі від санітарних машин. Ну а для того, аби карети швидкої допомоги використовували як найменше, їх облили шампанським.

Італійська благодійна організація “Жест для них” працює в України вже близько десяти років. Стільки ж співпрацює з обласним відділенням Дитячого фонду України і допомагає Чернігівщині. Перший проект якраз і починали на території психоневрологічної лікарні. Тоді завдяки італійським партнерам тут реконструювали дитяче відділення. Цього разу італійці виконали ще одне прохання працівників закладу – вони подарували дві сучасні карети швидкої допомоги. Адже оновлення парку тут проходить вкрай рідко, а реально працюючих машин залишилось лише п’ять.

На території області це вже десята санітарна машина, яку подарували італійці. І навіть попри те, що не всюди гостей зустрічають дружелюбно, адже цього разу делегації довелося аж три доби стояти на українському кордоні, італійці пообіцяли приїхати знову. В їх планах вже у цьому році – допомогти встановити лабораторію для швачок, а також обладнання для кухарів у профтехучилищах Чернігова.

http://chodtrk.com.ua/?p=9360

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини