Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 18:49:40

Купувати лише перевірені препарати

03.05.2013   12:54Агенцiя

Минулого року в Україні постановою Кабміну утворили нову державну службу – фітосанітарну, реорганізувавши та об’єднавши дві “старі” – Державну інспекцію з карантину рослин та Державну інспекцію захисту рослин. І хоч назва змінилася, завдання залишилися, фактично, тими ж. На одне з таких завдань разом з фахівцями фітосанітарної служби ходили і наші кореспонденти.

Нова державна фітосанітарна інспекція Чернігівської області – старі завдання, які виконували інспекції з карантину та захисту рослин: охорона території України від занесення регульованих шкідливих організмів, а також їх виявлення, локалізація і ліквідація; здійснення державного контролю за проведенням відповідальними організаціями і особами заходів з карантину та запобігання поширенню шкідливих організмів в угіддях, насадженнях та на посівних площах. Також фітосанітарна служба слідкує за дотриманням норм застосування пестицидів та агрохімікатів, зберігання і торгівлі засобами захисту рослин і їх відповідністю вимогам сертифікатів якості.

Продавець каже – хімікат розлив із великої каністри у маленькі ємності для зручності покупців. От тільки на маленьких ємностях – жодних даних про виробника. А мали б бути найменування продукції і вага, номер державного стандарту України і номер партії, дата виготовлення й термін придатності, контакти виробника.

Допуск на роботу з пестицидами і агрохімікатами, ліцензія на їх зберігання та торгівлю, сертифікати якості – той мінімум документів, які повинні мати реалізатори засобів… Крім того, препарат має бути внесений до “Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених для продажу в Україні”. Звичайно, на стихійних точках продажу можна купити дешевше, але без жодних гарантій якості – наприклад, фальсифікат з низьким відсотком діючої речовини чи й взагалі з небезпечними для здоров’я речовинами, прострочені чи заборонені в Україні препарати тощо. Тому, незважаючи на постійний моніторинг з боку фітосанітарної інспекції, у першу чергу уважними повинні бути самі покупці – купувати лише перевірені препарати у перевірених спеціалізованих точках продажу.

http://chodtrk.com.ua/?p=9306

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини