Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:44:59

Як живеться підопічним геріатричного пансіонату?

27.04.2013   11:09Агенцiя

Чернігівський геріатричний пансіонат став домом для майже чотирьох сотень літніх самотній людей та інвалідів 1-ї і 2-ї групи. Повне забезпечення і цілодобовий нагляд персоналу для більшості підопічних – це обов’язкова умова для життя. Як живеться в стінах пансіонату особливим людям, дізнавалися наші кореспонденти.

Спокій покинув ці стіни, відколи вийшла з друку образлива стаття в одній з чернігівських газет. Обурений несправедливістю обвинувачень колектив запросив подивитися, в яких умовах тут живуть старенькі і хворі люди, як до них ставляться і годують. Директор геріатричного центру Анатолій Симоненко пообіцяв максимальну відкритість і доступ до всіх куточків пансіонату.

Спершу йдемо до кімнат. Тут підопічні проводять більшість свого часу. За роки життя в пансіонаті склалися свої, якщо можна так сказати, розваги і дозвілля. Ветеран закладу Микола Литвинчук прожив у цих стінах 34 роки з п’ятдесяти шести. В пансіонаті він веде дискотеки і читає лекції.

Медична частина з повноцінними палатами, маніпуляційною, стоматологічним та фізіотерапевтичним кабінетом. Часто старенькі просять призначити їм гріючу лампу солюкс – панацею від болю суглобів.

Величезна їдальня і кухня. Тут готують перше, друге, салати – майже чотириста порцій. Годують підопічних чотири рази на день, їжа традиційна і свіжа.

Більшість підопічних добре розуміє, що це єдине в світі місце, яке вони можуть вважати домом. Хвороби і вік зробили їх немічними, а тому люди добре розуміють, що без догляду і опіки їм не обійтися.

Заклад відкритий не тільки для журналістів, а тому кожен бажаючий може на власні очі побачити з середини життя пансіонату і зробити свої висновки.

http://chodtrk.com.ua/?p=9243

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.