Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:28:59

В Україну повернуто 5 підозрюваних у скоєнні злочинів на Чернігівщини

26.04.2013   14:23

Питання екстрадиції є одним із провідних у міжнародному напрямку діяльності органів прокуратури України.

Генеральна прокуратура України, прокуратури в регіонах докладають значні зусилля для ефективної співпраці з правоохоронними органами іноземних держав щодо видачі та повернення осіб, які перебувають у міжнародному розшуку.

Активну позицію у цій діяльності займає і прокуратура Чернігівщини. Зокрема, з початку року завдяки оперативній взаємодії прокуратури області з правоохоронними органами Російської Федерації в Україну передано 5 наших співвітчизників, які переховувались у сусідній державі від вітчизняного правосуддя.

Так, громадянин Р. ще в серпні 2006 року на вулиці Перемоги в смт. Талалаївка, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, скоїв ДТП, в результаті якого загинула місцева мешканка 1982 року народження. З того часу Р. перебував у міждержавному розшуку і в квітні поточного року його видано з Російської Федерації в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

У травні 2012 року у с. Ядути Борзнянського району громадянин Д., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, безпричинно побив громадянина Г., спричинивши останньому тяжкі тілесні ушкодження. В зв’язку з ухиленням від слідства громадянина Д. було оголошено у міждержавний розшук. Затримали підозрюваного співробітники поліції на залізничній станції “Москва-Рязанська” та в березні поточного року видали його правоохоронним органам України для притягнення до кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 121 КК України.

На даний час завдяки процесуальному керівництву прокуратури Чернігівської області усім екстрадованим особам повідомлено про підозру, відповідні кримінальні провадження розслідуються органами внутрішніх справ.

На сьогодні на розгляді у компетентних органів іноземних держав знаходиться ще 7 підготовлених прокуратурою Чернігівської області клопотань про видачу в Україну осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини на території області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини