Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:59:53

За матеріалами СБУ засуджено двох мешканців Чернігівщини, які налагодили збут психотропної речовини

17.04.2013   08:10Агенцiя

Набув чинності вирок Деснянського районного суду м. Чернігова за кримінальною справою, порушеною та розслідуваною Управлінням СБ України в Чернігівській області стосовно двох громадян України, які займалися незаконним збутом психотропної речовини.

Встановлено, що 22-річний мешканець Чернігова налагодив через мережу Інтернет незаконне розповсюдження психотропної речовини - N-етилтенамфетаміну. До цієї протиправної діяльності він залучив свого знайомого жителя обласного центру, котрий переправляв наркотик з території України до сусідньої держави для подальшого збуту.

Зареєструвавшись у мережі Інтернет під вигаданим ім’ям, організатор знайшов замовника небезпечної психотропної речовини - іноземця, а його спільник – організував переправлення психотропу з України через водія рейсового автобусу сполучення «Чернігів-Гомель», який про вміст посилки не знав. Розрахунок відбувався через банківську картку.

У серпні 2011 року правоохоронці затримали одного із правопорушників «на гарячому» під час спроби передати водієві автобуса пакунок з майже 50 грамами наркотика. Згодом співробітники СБУ затримали і організатора протиправної оборудки.

Суд визнав наркоторгівців винними за ч.3 ст.307 (незаконне придбання, зберігання та пересилання чи збут психотропних речовин та їх аналогів в особливо великих розмірах) та ч.2 ст.309 (незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин без мети збуту, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Організатору злочинної оборудки було призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, а спільнику - 2 роки ув’язнення з конфіскацією майна засуджених.


Прес-центр СБ України

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини