Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:13:55

Тала вода розмила ґрунтову дорогу та частко зруйнувала дамбу. ВІДЕО

06.04.2013   19:31

6 квітня у Городнянському районі внаслідок різкого підняття рівня води в р. Снов сталося розмивання земляного насипу на 50-метровому відрізку ґрунтової дороги, що веде до с. Малий Дирчин. Внаслідок цього порушено транспортне сполучення з даним населеним пунктом, де проживає 29 людей. У зв'язку з тим, що ситуація з весняним водопіллям тут щорічне явище, то всі мешканці села заздалегідь були забезпечені продуктами харчування, медикаментами та паливом. В даний час сполучення здійснюється за допомогою човнів.

Тала вода розмила ґрунтову дорогу та частко зруйнувала дамбу

Тала вода розмила ґрунтову дорогу та частко зруйнувала дамбу


Цього ж дня на околиці с. Радянська Слобода Чернігівського району  талими водами розмило 20-метрову дільницю земляної дамби штучного приватного ставка ємністю 580 тис. куб. м.  Внаслідок цього вилилося близько 450 тис. куб. м води, що спричинило різке підвищення рівня потоку (до 1,5 м) в р. Білоус. Загрози затоплення населених пунктів немає, проте відбулося часткове підтоплення території садивного товариства "Механізатор" і чимало дачних будиночків оточив 0,5-1 м шар води. У зв'язку з цим, рятувальникам довелося на пожежному автомобілі підвищеної прохідності об'їздити територію товариства та з'ясовувати чи є там люди, які потребують допомоги. В ході цього з будиночків вивезено 3-х дачників, а також звільнено з водяного полону один легковий автомобіль. На місце прориву дамби виїздив голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко, начальник обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Вадим Шулюк, а також інші керівники обласних управлінь, установ та організацій - члени оперативного штабу.


Крім того, слід зазначити, що на Чернігівщині рятувальники щоденно виїздять близько 10 раз для надання допомоги мешканцям населених пунктів по відкачці води, яка загрожує житловим будинкам, та ліквідації льодових заторів на водоймах.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.