Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:40:49

В УМВС України в Чернігівській області відбулася презентація пам'ятки "Взаємодія міліціонера з медіа"

06.04.2013   11:20

Під час занять зі службової підготовки в Управлінні МВС України в Чернігівській області начальник СЗГ УМВС полковник міліції Сергій Бриль ознайомив особовий склад з методикою взаємодії міліції та представників мас-медіа.

Оскільки багато хто з представників відділів і служб неодноразово спілкувався з журналістами, тема викликала непідробний інтерес слухачів. Невимушене спілкування відбувалося в ході діалогу.

Яке суспільне значення має співпраця з журналістами добре знають працівники карного розшуку та слідчих підрозділів, кримінальної міліції у справах дітей та дільничні інспектори. Завдяки цій співпраці розшукано десятки злочинців, встановлено місцеперебування безвісти зниклих осіб та повернуті до рідних домівок сотні підлітків, що вирішили мандрувати світом.

Та не завжди взаємовідносини міліціонер-журналіст ідеальні, оскільки любе видання чи телеканал через своє прагнення збільшити тираж та глядацьку аудиторію можуть зашкодити розслідуванню, озвучивши інформацію, що становить таємницю слідства, чи спробувати зробити ексклюзивні кадри, розкривши особу свідка чи оперативника.

Саме тому стільки уваги Сергій Миколайович Бриль приділив питанню прав та обов'язків журналіста й міліціонера. Присутні ознайомилися зі змістом пам'ятки, розробленої Управлінням зв'язків з громадськістю МВС України. У свою чергу слухацька аудиторія поділилася своїм досвідом спілкування із журналістами та разом обговорили реальні ситуації, в яких довелося брати безпосередню участь. Заохочуючи аудиторію до жвавого обговорення, Сергій Бриль прокоментував кожну ситуацію з точки зору закону та дав конкретні поради. Зокрема, він нагадав правоохоронцям про те, що в переважній більшості саме через журналістів засоби масової інформації розповсюджують відомості про міліцію, тому від того наскільки відкритим і незаангажованим буде це спілкування, залежить як платники податків сприйматимуть й оцінюватимуть роботу міліції.

Окрему увагу в ході презентації начальник прес-служби УМВС приділив аналізові конфліктних ситуацій з журналістами, які виникають під час мітингів, масових акцій протесту чи пікетувань. Дії міліції мають бути професійними і адекватними, але треба пам'ятати, що Конституція захищає не тільки права журналістів, а й міліції. Тож коли журналіст висвітлює якусь подію, міліціонер там же охороняє громадський порядок - просто потрібно завжди поважати роботу один одного.

Наприкінці зустрічі Сергій Бриль нагадав присутнім, що міліціонер завжди має пам'ятати, що до нього в будь-який момент може звернутися журналіст за роз'ясненнями або допомогою, тому потрібно бути готовим до цього.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.