Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 18:03:37

Якою наживкою заманювати туристів до Чернігова?

05.04.2013   13:00Агенцiя

Безкоштовний WiFi на Валу та в Центральному парку культури і відпочинку, два нових готелі та парковки для велосипедів... Чим ще заманюватимуть гостей до Чернігова, обговорювали ресторатори, готельєри, історики та посадовці з міської міжвідомчої ради з туризму.


Секретні три «І»

Хоча Чернігів вже давно мріє про статус туристичного міста та мільйони відвідувачів щороку, та це вперше у нас так відзначатимуть відкриття туристичного сезону. Гучно, із помпою. З вистрілами тієї самої 13-ї гармати, де, за легендою, прекрасні чернігівки призначають побачення нещасним кавалерам. Із конкурсом красунь і фестивалем дерунів. І навіть зі знижками у готелях та музеях — аж наполовину.

У міському управлінні стратегічного розвитку міста і туризму запевняють, що нарешті розгадали секрет популярності у мандрівників. Це загадкова комбінація з трьох «І»: імідж, інформація, інфраструктура. Але чи вдасться цим секретом скористатися в Чернігові?


Клубок легенд матеріалізується

З іміджем нібито визначилися. Клубок легенд, який обрали брендом Чернігова, продовжать розкручувати (чи розмотувати?) далі. За словами Тетяни Бойко, натхненниці брендування міста, уже найближчим часом клубок прикрасить міжміські маршрутки.

Більше того, до символічного клубка вже скоро можна буде навіть доторкнутися, з ним сфотографуватися, а може, й загадати йому бажання, яке за туристичною традицією обов’язково справдиться. Вже до літа, запевнила пані Бойко, у якомусь куточку нашого міста з’явиться така контактна скульптура.

Крім того, Чернігів як місто легенд рекламуватимуть сіті-лати в мільйонниках — Донецьку, Харкові й Одесі.


WiFi та QR-коди – модні штучки на службі у туризму

Годувати інформацією про Чернігів туристів збираються у дусі часу — з допомогою найновіших технологій. Зараз якраз розробляють додаток для смартфонів, що забезпечить туриста всією необхідною інформацією про місто. Відомості про наші пам’ятки мають з’явитися і в картах Google та Yandex.
А найвизначніші місцини в місті матимуть QR-коди. Вони зчитуються за допомогою спеціальної програми в телефоні та відсилають до опису об’єкта або ж сайту в Інтернеті.

До речі, за словами міського голови Олександра Соколова, безкоштовний доступ до бездротового Інтернету тепер буде на Валу та в Центральному парку культури і відпочинку. Нагадаємо, минулого року відкрилися перші безкоштовні WiFi-зони у сквері Попудренка та в парку навпроти «Дружби».


Велопарковки будуть, доріжки – ні

З інфраструктурою, скажімо прямо, у нас не дуже весело. Але певні зрушення до початку туристичного сезону все ж планують. Зокрема, на розі Полуботка та Горького відкриється одразу два готелі — три- та чотиризірковий, повідомив Борис Атрощенко, начальник управління стратегічного розвитку міста та туризму.

З’являться й велопарковки з навігаційною інформацією для туристів. Щоправда, як велотуристи пересуватимуться містом, де немає жодної велодоріжки, — поки не уточнювали.

Ще серед новинок сезону — охорона на Валу в нічний час. На неї, за словами директора національного історико-архітектурного заповідника «Чернігів стародавній», Міністерство культури виділило 190 тис. грн. Водночас вхід на територію заповідника для організованих груп від 1 квітня платний — по гривні з людини.

Словом, усі в очікуванні шаленої навали туристів. І вже готують кишеню міської казни до серйозних вливань. Сподівання не даремні. Адже, до слова, минулого року тільки від туристичного податку з готелів місто заробило на 100 тис. грн. більше, ніж у 2010-му. А вже тепер, із такими серйозними зрушеннями, цифра, дивись, і подвоїться!

http://vid.cn.ua/content/view/8436/65/
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини