Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:36:29

Жителі Чернігова звернулися до Миколи Азарова з проханням розслідувати масові вбивства собак у місті

02.04.2013   11:55Агенцiя

Мешканці Чернігова вкрай занепокоєні ситуацією, яка склалася у місті з жорстокими масовими вбивствами безпритульних тварин.

sobaki

sobaki

В зв’язку з цим активісти та небайдужі чернігівці звернулися до прем’єр-міністра Миколи Азарова в соціальній мережі Фейсбук.

"Починаючи з липня 2012 року у Чернігові постійно труять безпритульних тварин. Ця діяльність носить організований та системний характер, собак труять по районах. Вбивці почали з центру міста, за півтора місяця у центрі зникло близька 30 собак. Потім отруєння почалися у районах поблизу центру міста та на теперішній час собак потруїли майже в усіх районах міста, бажаємо наголосити, що отруєні собаки були неагресивні, стерилізовані та щеплені за рахунок громадських організацій, які за власні кошти та за кошти небайдужих громадян на теперішній час вже стерилізували кілька сотень собак у місті. Отруєні собаки не створювали небезпеки для жителів міста та були довірливі до людей. Добрі улюблені собаки помирали довго і жахливо, у тварин плавилися внутрішні органи, випадали очі - все це відбувалося на очах у дітей та пенсіонерів, яким вони є найкращими друзями. Ми не бажаємо, щоб від перенесеного стресу плакали наші діти і викликали "швидкі" нашим літнім батькам", - говориться у зверненні.

Отруєння собак суперечить нормам чинного законодавства України, моральним засадам суспільства, також є небезпечними для оточуючих, наприклад, дітей та малозабезпечених людей, які можуть стати жертвами отруєння у випадку підбирання отруєних шматків їжі. Чернігівці переконані, що особи, які труять собак, є небезпечні і мають понести відповідальність.

Так, ст. 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлює відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, їх мордування або вчинення інших дій, що призвели до їх мучення, каліцтва чи загибелі.

Ст. 299 Кримінального кодексу України визнає злочином знущання над тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, а також нацькування зазначених тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, зокрема і ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього.

Жителі нашого міста постійно пишуть заяви у міліцію про вбивства тварин та порушення законодавства, але досі ще жодна справа не порушена, усі наші громадяни отримують відписку від органів МВС, що в порушенні кримінальної справи за ст. 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами) відмовити на підставі ст. 6 п. 2 КПК України(відсутність складу злочину), та що при перевірці встановити осіб які причетні до зникнення та отруєння тварин неможливо. Також зоозахистні громадські організації зверталися з цього приводу в прокуратуру та до меру міста, але це результатів не дало.

Серед вимог захисників безпритульних тварин наступне: "Ми вимагаємо провести розслідування масового жорстокого вбивства безпритульних тварин, яке триває на вулицях нашого міста та покарання замовників та виконавців цих вбивств згідно Ст. 299 Кримінального кодексу України(злочином знущання над тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів) та, ст. 89 Кодексу України (відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, їх мордування або вчинення інших дій, що призвели до їх мучення, каліцтва чи загибелі)".

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини