Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:03:56

Технічно справні машини – важлива запорука безпеки життя людини

28.03.2013   08:12Агенцiя

У березні поточного року Державною інспекцією сільського господарства в Чернігівській області проведено нараду з керівниками суб’єктів господарювання, уповноважених проводити обов’язковий технічний контроль тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів в Чернігівській області, а саме ТОВ “Техноторг-Дон”, ТОВ “Укр-Тест-Стандарт”, ПП “Автоком-Сервіс” та ПП “Короптранс”.

Начальник управління технічного нагляду, охорони праці та пожежної безпеки Чернін М.Б. проінформував присутніх про те, що до початку проведення у 2013 році обов’язкового технічного контролю спеціалістами управління за погодженням з місцевими держадміністраціями складені графіки здійснення контролю машин, в засобах масової інформації в кожному районі області опубліковано статті з вичерпною інформацією про порядок проведення обов’язкового технічного контролю.

З початку 2013 року 3519 машин пройшли обов’язковий технічний контроль з 4132 машини, які згідно графіка повинні його пройти на цей час що становить 85%.
Заступник начальника інспекції Ворох М.М. звернув увагу учасників наради на необхідності більш якісного здійснення обов’язкового технічного контролю з беззаперечним дотриманням вимог до технічного стану тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів, затверджених наказом Міністерства аграрної політики України № 316 від 06.05.2009 року.

Підводячи підсумки наради, начальник Держсільгоспінспекції в Чернігівській області Кекух В.Ф. наголосив на тому, що як орган, уповноважений на здійснення державного контролю за дотриманням уповноваженими суб’єктами господарювання вимог до проведення обов’язкового технічного контролю тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів, Держсільгоспінспекція при здійсненні планових та позапланових перевірок буде вимагати суворого дотримання процедури здійснення обов’язкового технічного контролю, наявності сертифікованих засобів вимірювальної техніки, які пройшли повірку або державну метрологічну атестацію, забезпечення здійснення контролю машин згідно з графіком.

Адже ми всі розуміємо, що належний технічний стан машин – запорука збереження людського життя!


Прес-служба Державної інспекції сільського господарства в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.