Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:57:40

Чернігівська область: ситуацію, що склалася внаслідок негоди, стабілізовано

27.03.2013   08:33

Упродовж 22-26 березня на Чернігівщині підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій, облавтодору, Державтоінспекції та комунальники працюють у посиленому режимі.

Під час снігопаду щодоби від цих служб залучалося до 700 одиниць техніки та більше 2200 співробітників для розчистки доріг, надання допомоги водіям і пасажирам транспортних засобів, різним організаціям і установам з подолання наслідків негоди.

В ходці цього зі снігового полону визволено понад 800 легковиків, автобусів, карет швидкої медичної допомоги та вантажівок у яких знаходилося близько 2000 пасажирів (серед них діти та вагітні жінки). Підрозділами ДП “Чернігівський облавтодор” розчищено 36,6 тис. км доріг (при цьому розчистка однієї дороги здійснювалась 5-6 разів у залежності від інтенсивності опадів і товщини снігу). Для забезпечення виконання робіт додатково поставлено 200 т паливно-мастильних матеріалів, 204 т технічної солі, додатково заготовлено 1,5 тис. т ґрунтових сумішей, 50 комплектів грейдерних ножів.

На особливо небезпечних ділянках автошляхів рятувальники розмістили 3 намети для обігріву людей, які не могли продовжувати рух на транспорті, а також додатково забезпечили функціонування 4-х мобільних пунктів обігріву на базі вантажних автомобілів високої прохідності з кунгами. За весь період негоди до них звернулося про допомогу з обігріву більше 200 чоловік. Для забезпечення швидкого реагування на надзвичайні ситуації, координації дій рятувальників й інших служб, у обласному Управлінні Держслужби з НС цілодобово працював оперативний штаб, а на території області діяли 4 групи оперативного реагування.

Завдяки спільним зусиллям згаданих вище служб, що координуються штабом з ліквідації НС Чернігівської облдержадміністрації, станом на ранок 26 березня ситуацію стабілізовано та забезпечено рух транспорту по трасам області.

Нажаль на дорогах трапляються поодинокі випадки порушення руху, проте вони пов’язані із заносами вантажівок внаслідок неправильної поведінки водіїв під час їзди.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.