Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:48:22

Військові та юнаки зійшлися в "дуельній" стрільбі

05.03.2013   16:37Агенцiя

У Чернігові, снайпери 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України, що в селищі Десна на Чернігівщині, зустрілися з представниками учнівської молоді, переможцями міських змагань зі стрільби з малокаліберної гвинтівки.

Ініціатором заходу виступив Чернігівський міський військовий комісар полковник Володимир Кравчук. Серед співорганізаторів – відділ з питань фізичної культури та спорту Чернігівської міськради, Чернігівське управління освіти та міська організація товариства сприяння обороні України.

В приміщені обласного стрілецького тиру армійці ознайомили юнаків з особливостями підготовки снайперів, продемонстрували спеціальне спорядження.

– Мати хорошу фізичну форму для снайпера надзвичайно важливо, бо вони навчаються в умовах наближених до бойових, – розповів заступник командира навчальної роти підготовки снайперів з виховної роботи старший лейтенант Костянтин Федічев. – Снайпер повинен мати треновані легені, щоб не збивати дихання при пострілі. Напруженість підготовки снайперів, враховуючи особливості їхньої бойової роботи, величезна: долають спеціальну смугу перешкод з підземними тунелями, просуваються непомітно для “ворога”, споруджують укриття, маскуються та готуються до виживання в екстремальних умовах. Так одним з видів занять є “Знаходження на замаскованій позиції у нерухомому стані по кілька годин”, – поділився тонкощами бойової роботи снайперів він.

Зацікавлення у юнаків викликали спеціальні снайперські прилади та маскувальні костюми для різних погодних умов і природних ландшафтів.

Також військові снайпери взяли участь у товариських змаганнях зі стрільби з малокаліберної гвинтівки.

– Кожна команда складала по 5 чоловік. Стрільба проводилася лежачи із пневматичної гвинтівки ТОЗ-8 по мішені на відстані 50 метрів. Вони ж змагалися у швидкій стрільбі, де мішень з’являлася на обмежений час. Найемоційнішою стала “дуельна” стрільба між командами, в якій учасники мали якнайшвидше вразити мішені суперника, – пояснив головний суддя змагань, голова Чернігівської міської організації ТСОУ Петро Татаренко.

Попри те, що пневматична гвинтівка ТОЗ-8 має відкритий приціл та ще відрізняється за вагою від гвинтівки Драгунова, яка знаходиться на озброєнні військових снайперів, вони, “змінивши зброю”, відстріляли досить пристойно. Але ж командну перемогу цього разу святкували школярі Чернігівської загальноосвітньої школи №32.

За результатами змагань переможців в командному та особистому заліках нагороджено кубками, медалями та грамотами.
У свою чергу військовослужбовці запросили команду переможницю до навчального центру. Там хлопці зможуть ближче познайомитися з буднями військових снайперів та випробувати себе у стрільбі з снайперської гвинтівки СГД.

Вадим Мисник

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини