Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:43:15

Міліція затримала злодія, який переховувався у власноруч викопаному підземеллі

19.02.2013   08:19

У теплу пору року злодій-рецидивіст жив у лісі. Скоївши чергову крадіжку, переховувався від правосуддя у... тунелі, який власноруч викопав під будинком. Скитався по пустих хатах, щоб не вмерти з голоду, жебракував. А коли ж правоохоронцям вдавалося вийти на його слід, разом зі співмешканкою тікав у ліс, падав на сніг і накривався білим простирадлом...

Це не сюжет кримінального блокбастеру, а реальна історія, що трапилася нещодавно у Ковпитах Чернігівського району.

За плечима у ковпитського «джентльмена удачі» багатий кримінальний досвід: відбував покарання за зґвалтування, крадіжки, грабежі, підробку документів, непокору працівникам міліції та інше. Навіть у Білорусі відзначився, отримавши термін ув'язнення за тамтешнім Кримінальним кодексом. Усього рецидивіст сім разів потрапляв за ґрати, загальний злочинний стаж затягнув на чверть століття.

Два роки тому, відбувши черговий термін, чолов'яга повернувся в рідне село. Землякам дав обіцянку: «Зав'язав із криміналом, починаю нове життя». Місцеві люди повірили каяттю й навіть підгодовували бідолаху чим могли, щоб той у комфортніших умовах ставав законослухняним громадянином.

Та злочинна натура взяла верх. Через неодноразові порушення громадського порядку та пиятику місцевий дільничний був вимушений скласти протокол, згідно з яким суд призначив гульвісу покарання у вигляді адміністративного нагляду строком на рік. Тепер він мусив дотримуватися суворих правил: не вештатися вночі селом, не відвідувати місцеві генделики й раз на місяць приїздити до райвідділу міліції. Такого неподобства злодюжка не витримав, і руки знову потяглися до чужого добра. Чергова подруга зажадала красивого життя, чим і спровокувала наступний злочин. Не довго думаючи, чоловік заліз через вікно до одного з помешкань і вкрав магнітолу та DVD-плеєр.

На виклик виїхала слідчо-оперативна група Чернігівського райвідділу міліції та дільничні. Неважко здогадатися, на кого з жителів Ковпит одразу впала підозра. Розуміючи, що візиту правоохоронців не уникнути, чолов'яга почав переховуватися. І неабияк: викопав під підлогою довгий заплутаний тунель. До речі, кожен візит правоохоронців злочинець відчував безпомилково, як сам сказав: «Нутром чую». Тож або відсиджувався  в будинку співмешканки, або в підземеллі.

Згодом правоохоронці розсекретили схованку, але постала інша проблема - як дістатися до злочинця? Ростом він не вийшов, ледь вищий за півтора метра, худорлявий, і нору викопав під свої «габарити». Тож дорослому чоловіку - не протиснутися. Та, як це часто буває, нерви мешканця підземелля не витримали. Скориставшись влучним моментом, він кинувся навтьоки.

Пошуки тривали півтори доби. Оперуповноважені і дільничні провели масштабну розшукову роботу, потім кілька годин йшли по сліду, котрий утікач залишав у глибокому снігу. Допомагав правоохоронцям місцевий єгер, навіть забезпечив їх зручним взуттям, їжею та пальним.

Як не намагався злодій заплутати сліди, уникнути покарання не вдалося. Міліціонери знайшли втікача та затримали. Нині на нього чекає восьма тюремна «епопея», а суд визначить наскільки тривалою вона буде.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини