Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 14:07:51

"Бліц - інтерв'ю" серед мешканців міста

19.02.2013   08:15

Податківці міста разом з волонтерами при проведені кампанії декларування застосували ще один з ефективних методів у роботі з платниками податків - провели "бліц - інтерв'ю" серед мешканців.

До опитування залучалися громадяни різних вікових категорій та соціального стану: молодь, студенти, представники різних сфер діяльності, пенсіонери, а також нерезиденти.

 Серед питань, на які відповідали респонденти:
1. Що Ви знаєте про декларування доходів та майнового стану громадян?;
2. З яких інформаційних джерел Ви дізналися про кампанію декларування?;
3. Чи перебуваєте Ви у категорії громадян, які обов'язково подають декларацію про  доходи та майновий стан?;
4. Що Ви чули  про податкову знижку?;
5. У який спосіб Ви сплачуєте податки?;
6. Яким, на Вашу думку, має бути процес проведення кампанії декларування: дисциплінарно - стимулюючим чи самостійно усвідомленим громадянином?

Підбиваючи результати проведеного "бліц-інтерв'ю", слід відзначити, що переважна кількість респондентів, (а це - близько 90%), знають про декларування доходів та майновий стан громадян, добре орієнтуються у вимогах і випадках, коли подання декларації обов'язкове. Таку інформацію чернігівці отримують з   інформаційних повідомлень та інтерв'ю посадових осіб інспекції в ефірах радіо, телеканалів, через селекторний зв'язок на ринках, вокзалах, через плакати та буклети, розміщені у міському громадському транспорті, на консультаційних пунктах, семінарах, у приміщеннях нотаріальних контор, а також, із пам'яток та листівок, що розповсюджують волонтери кампанії декларування.

Окрема верства населення - студенти, що навчаються у вищих навчальних закладах, та їх батьки, а це - 78% з опитаних, виявила не лише зацікавленість, а і обізнаність в отриманні права податкової знижки на навчання.

Отже, як і завжди, податківці ДПІ у м. Чернігові ДПС підходять до процесу проведення кампанії декларування демократично, виважено, враховуючи, у першу чергу, всі побажання і інтереси громадян.

Високі показники обізнаності населення міста, вкотре доводять, що податківці Чернігова обрали вірну стратегію!

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини