Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:19:54

Конкурс снігових скульптур в установах Чернігівської області. ФОТОрепортаж

06.02.2013   13:53Агенцiя

Зимова казка завітала до Чернігівської виправної колонії № 44 та Прилуцької виховної колонії, де відбулись конкурси снігових скульптур.

Конкурс снігових скульптур в установах Чернігівської області

Конкурс снігових скульптур в установах Чернігівської області

За процесом створення снігових скульптур могли спостерігати як засуджені так і співробітники. Кожен із них переконався, що виготовлення снігових скульптур вимагає від творців особливого підходу, великих зусиль та витримки. Однак це варто цього, бо надзвичайні відчуття викликають фігури, виліплені зі снігу. Вони кожного з нас повертають у світ дитинства та казки, роблять добрішими та щирішими.

Місцем проведення конкурсу в Чернігівській жіночій колонії було обрано майданчик на території Будинку Дитини, а учасниками відповідно матері, діти яких перебувають на даний час у вказаному закладі. Враховуючи погодні умови, наявний матеріал (сніг, який злежався, фарби) вирішено було обмежитись виготовленням фігур з горизонтальним розташуванням: “дельфін”, “черепаха”, “крокодил”, “сонечко”, “верблюд”. Враховуючи вік малечі, яка перебуває з матерями у закладі, зрозуміло що вони допомогу не надавали, однак виступали своєрідним каталізатором прояву естетичного смаку та фантазії “митців”. За результатами конкурсу переможцем визнано майстриню, яка створила фігуру “крокодил”.

Щодо вихованців Прилуцької виховної колонії, то вибір фігур залежав від віку “скульпторів” та передусім слід пам’ятати, що в установі перебувають молоді юнаки і їх зацікавленість технікою, показала себе у фігурах автомобілей та пароплавів. Неймовірні фігури в повний розмір оригіналів могли вразити будь-якого скептика.

Конкурс завершився, велику насолоду отримали всі учасники, а кращі – нагороди. Скульптури ще деякий час будуть дарувати добрий настрій, але все ж скоро вони зникнуть. У одних це викликає почуття жалю, а у інших, як неодноразово зазначали учасники конкурсу – протилежне, розуміння того, що весна настане неодмінно.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини