Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:09:10

Військовослужбовці Чернігівської області вклоняються Іконі Святого Рівноапостольного князя Володимира

26.01.2013   13:08

Першими на Чернігівській землі Ікону Святого Рівноапостольного князя Володимира, який проголошений Українською православною церквою небесним покровителем Збройних Сил України, та частки його святих мощів зустріли військовослужбовці обласного центру.

Військовослужбовці Чернігівської області вклоняються Іконі Святого Рівноапостольного князя Володимир

Військовослужбовці Чернігівської області вклоняються Іконі Святого Рівноапостольного князя Володимир

Привіз ці святі речі до приміщення військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, щоб військовослужбовці гарнізону та члени їхніх родин могли вклонитися їм, особисто, Архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій. Він відслужив молебень. Після цього присутні приклалися до неї.

Як повідомив заступник начальника Чернігівського гарнізону з виховної роботи полковник Станіслав Гончар, наступними Ікону Святого Рівноапостольного князя Володимира прийматимуть військовослужбовці та співробітники Чернігівського обласного військкомату та Регіонального центру радіоелектронної розвідки "Північ".

У неділю, 27 січня, до ікони зможуть приторкнутись військовослужбовці 8-го навчального центру Державної спеціальної служби транспорту міністерства інфраструктури України та інших військових формувань, які знаходяться в Чернігові.
 
Далі подорож ікони триватиме військовими частинами Збройних Сил України, які дислокуються в Чернігівській області. 28 січня її прийматимуть у селищі Гончарівське, де розташована 1-ша окрема танкова бригада 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, а 29 січня військовослужбовці 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗС України, що в селищі Десна.

Слід зазначити, що ікона була написана в іконній майстерні Лаври і освячена Його Блаженством Митрополитом УП Церкви Володимиром та передана в дар керівництву оборонного відомства 6 грудня поточного року - у День Збройних Сил України. Разом з іконою було привезено мощі священомученика Володимира митрополита Київського та Галицького.

Далі ікона подорожуватиме військовими частинами та установами Житомирщини.
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.