Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:10:00

Під час пожежі врятовано 2 людини

16.01.2013   11:56

15 січня о 19:20 у м. Борзна до пожежно-рятувального підрозділу надійшло повідомлення про те, що в квартирі №1 одноповерхового 6-квартирного житлового будинку по вул. О. Десняка виникла пожежа й там знаходяться дві людини.

МНС

МНС

Вже через 4 хвилини на місці події працювали рятувальники. Командир відділення старший сержант Микола Коломійченко та пожежний рядовий Володимир Хоменко через вхідні двері забігли у задимлене помешкання й відшукали там 63-річну господарку та її 52-річного співмешканця. Останні лежали на підлозі й не могли самостійно вибратися з квартири бо знаходилися у стані алкогольного сп'яніння та встигли надихатися диму.

Рятувальники швидко винесли постраждалих на свіже повітря та передали їх працівникам швидкої медичної допомоги. Через 14 хвилин пожежа була ліквідована. Причиною її виникнення стала необережність при курінні у ліжку співмешканця господарки квартири. Вогнем пошкоджено матрац, білизна на ліжку та деяке домашнє майно. Стан здоров'я постраждалих задовільний, тому госпіталізація їм не знадобилася.

Слід зазначити, що з початку 2013 року небезпечна звичка людей курити у ліжку, особливо після вживання алкоголю, та необережне поводження з вогнем призвели до виникнення 17-ти пожеж, внаслідок яких загинуло 7 та травмована 1 людина.

У зв'язку з цим, рятувальники звертаються до населення з проханням бути вкрай обережними при поводженні з вогнем, не кидати непогашені сірники або недопалки та ні в якому разі не курити у ліжку.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.