Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:10:29

Перебуваючи на підписці про невиїзд, молодик скоїв пограбування

10.01.2013   12:11

Розкриття пограбування «по гарячих слідах» залежить не лише від оперативності співробітників міліції, а й від самого потерпілого, його уваги й сконцентрованості в цій ситуації. Саме завдяки швидкій реакції потерпілої та слідчо-оперативної групи Чернігівського міського відділу УМВС вдалося затримати грабіжника.

Пізно увечері 60-річна чернігівка поверталася додому від родичів. Біля під'їзду будинку до неї підійшов незнайомець і попросив впустити його всередину (двері в під'їзд обладнані домофоном). Жіночка погодилася, але щойно вона відчинила двері, як незнайомець, штовхнувши її на підлогу, вихопив сумочку та втік.

Але потерпіла не розгубилася і швидко викликала міліцію. В цей час слідчо-оперативна група поверталася з виклику. Отримавши інформацію про пограбування, вони за лічені хвилини прибули за вказаною адресою.

Доки потерпіла давала свідчення та прикмети зловмисника, відповідальний від керівництва начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Деснянського відділу міліції старший лейтенант міліції Денис Бобровник почав оглядати прилеглу до будинку територію. Неподалік він побачив чоловіка, який за прикметами був схожий на грабіжника.

Міліціонер рушив до незнайомця, але той, побачивши людину в формі, почав тікати. На допомогу Денисові прийшли інші члени оперативної групи. Грабіжник (а це був саме він) забіг до відкритого підвалу сусіднього будинку і заховався. Але коли до нього спустилися кілька чоловік у формі, здався без опору.

Потерпіла одразу упізнала у затриманому свого кривдника, тож чоловік зізнався у скоєному, показав він і місце, де сховав сумку. Біля будинку знаходилася імпровізована стоянка для автомобілів. Саме під одним з них лиходій і заховав свою здобич.

В ході подальшої перевірки правоохоронці з'ясували особу затриманого. Ним виявився 25-річний уродженець Житомирської області, який тимчасово мешкав в одному з сіл Чернігівського району. Там він теж встиг нашкодити - викрав у сусідки старовинні ікони. Та докори сумління аж ніяк не тривожили молодика, більше того, перебуваючи на підписці про невиїзд за цю крадіжку, він заїхав до Чернігова та скоїв пограбування.

На сьогоднішній день молодик затриманий, відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України («Грабіж»), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини