Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 16 вересня, 21:54:26

Стартувала реконструкція ділянки водопроводу по вулиці Музичній на перехресті з Івана Мазепи

31.07.2024   13:51Агенцiя

Мова про реконструкцію ділянки водопроводу по вулиці Музичній на перехресті з Івана Мазепи. Виконавчий комітет Чернігівської міськради для проведення цих робіт надав дозвіл на перекриття руху автотранспорту до 31 жовтня.

    – Минулого тижня розпочали реконструкцію водогону і частини мережі каналізації. Плануємо завершити до жовтня, аби була можливість облаштувати ще й дорожню ділянку, – повідомив під час загальноміської наради 30 липня директор КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко.

Цей водопровід збудований у 1979 році. По ньому забезпечується питне водопостачання для значної кількості мешканців міста, а саме: вулиць Музична, Промислова, мікрорайону Лісковиця тощо. На сьогодні він відпрацював свій термін експлуатації і там постійно виникають аварійні ситуації,  які призводять до перекриття водопостачання населення та підприємств частини міста.

Для запобігання виникненню в подальшому аварійних ситуацій, роботами передбачається заміна існуючого трубопроводу. Також, враховуючи необхідність заміни на цій ділянці асфальтного покриття, виконають і заміну ділянки каналізаційної мережі.

 Реконструкція водопроводу по вулиці Квітнева та проспекту Миру від ВНС-4 в м. Чернігів
А от ці роботи вже на етапі завершення, говорить Сергій Малявко. Кошти на реалізацію Чернігів отримав у рамках проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», завдяки чому замінено понад 2 км  водопровідної мережі.

Згаданий проєкт фінансується Урядом Німеччини через GIZ та впроваджується ПРООН в Україні.

    – Ми завершуємо реконструкцію водогону по вул. Квітнева. Була невеличка економія коштів і наші партнери погодилися додатково профінансувати ще одну ділянку реконструкції мережі.

Згадана директором підприємства ділянка близько 170 метрів протяжністю, від насосної станції до ЗАЗу. На її відновлення партнери додатково планують виділити 3-4 млн грн.

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

У Прилуках поліцейські викрили чоловіка, який незаконно отримав лікарські наркотичні засоби на 500 тисяч гривень для подальшого збуту 11:50

Співробітники відділу кримінальної поліції встановили схему, за якою 34-річний місцевий мешканець систематично здобував «товар» для наркоторгівлі. Впродовж 2021-2023 років зловмисник отримав у медзакладах майже 500 блістерів обмежених в обігу таблеток метадону.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:47

Протягом минулої доби зареєстровано 79 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 4 дорожньо-транспортні пригоди та 74 пожежі. Внаслідок цих подій 5 осіб постраждали.

На Чернігівщині браконьєр за допомогою електроструму наловив 83 кг риби на понад 180 тис.грн 11:15

15 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Прилуцького району викрито грубе порушення Правил рибальства.

“Rock залежність” у філармонійному центрі 09:13

Зануритися в море енергії та драйву рок-концерту, де потужні гітарні рифи поєднуються з пристрасними звуками рояля, віолончелі, скрипки, запросили чернігівських глядачів учасники харківського проєкту “Rock залежність”.

Виключення з реєстру єдиного податку за порушення умов діяльності 09:07

Щодо анулювання реєстрації платника єдиного податку шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі не виконання обов’язку щодо виключення заборонених видів діяльності або переходу на сплату інших податків і зборів

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини