Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 16 вересня, 21:53:06

Трисерійний фільм «Битва за Чернігів» став лауреатом премії імені Івана Франка

30.07.2024   14:15Агенцiя

Трисерійний документальний фільм «Битва за Чернігів» команди Суспільне Чернігів став лауреатом премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності у 2024 році у номінації «За кращий твір у телевізійній сфері». Про це йдеться на сайті Держкомтелерадіо. Всього у номінації змагалися 6 робіт.

Ще одним лауреатом премії від команди Суспільного в номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» став проект Радіо Культура «ППО. Протипанічна оборона». Загалом, на премію імені Івана Франка подали 29 творів різних жанрів. Премія у розмірі 10-ти тисяч гривень присуджується у 4-х номінаціях шляхом відкритого голосування комітету.
«Трисерійна документальна стрічка «Битва за Чернігів» — епохальна робота, не одного року чи дня. Хотілося, щоб цей фільм переглядали, оцінювали і бачили його актуальність через два, десять чи навіть п'ятдесят років після прем’єри. Приємним сюрпризом стала перемога “Битви за Чернігів” у престижній національній премії Івана Франка. Ще раз хочу подякувати всій команді, яка працювала над фільмом. Переконаний, що попереду в нас ще багато перемог», — каже Андрій Тіток, автор документального проєкту, продюсер новин Суспільне Чернігів.
Читайте також: Фонд «Повернись живим» та Суспільне провадять кампанію на підтримку українських військових

Героями «Битви за Чернігів» стали військові — оборонці Чернігова. Це погляд на події лютого-березня 2022 року як професійних воїнів, так і добровольців, як солдатів-новобранців, так і генералів та полковників. Команда проєкту — Андрій Тіток, Алла Скорик, Микола Іванчик, Олександр Поліщук та Дмитро Сахон.

У першій серії «Битви за Чернігів»:
як росіяни готувались до нападу на Україну та скільки російських військ йшло захоплювати Чернігів?
Яке значення мало місто в планах росіян, та як відбувалося вторгнення на Чернігівщину?
Місця перших боїв за Чернігів та де Збройні Сили громили перші колони росіян?
Що пішло не так у плані оборони Чернігівщини 24 лютого і чому Леонід Хода вважає, що це дозволило відбити російську навалу?
Якої довжини була найбільша колона російських військ біля Чернігова?
Як росіяни намагалися захопити аеродром «Півці» і що їм завадило це зробити?
У другій серії «Битви за Чернігів»:
бій на гіпермаркеті «Епіцентр»: як бійцям ЗСУ вдалося взяти в полон російського комбата Щьоткіна?
Росіяни обходять Чернігів із заходу: чому вони намагалися знищити позицію «Спарта»?
Чернігівська «Чорнобаївка»: чому цієї слави набуло село Шестовиця і скільки там знищили росіян?
«Віджатий» блокпост та засідка: як генерал-майор Ніколюк воював з росіянами в Ягідному?
Спроби оточити Чернігів: як російську армію розгромили у Количівці?
Бої за Лукашівку: як загинули брати росіяни Бутусіни, які воювали на стороні України?
У третій серії «Битви за Чернігів»:
як наші воїни боролися з російськими літаками. Історія про легендарне збиття літака пілота Красноярцева;
як російська армія знищувала Чернігів, звідки та чим били по місту, як наші військові цьому протидіяли, як їм допомагало місцеве населення, як працювали аеророзвідка та коректувальники?
Найбільш драматичні за час блокади Чернігова бої в Новоселівці, бої на горі, захід російських військ на лижну базу, де до вторгнення тренувались наші спортсмени;
як росіяни намагалися повністю оточити Чернігів, як знищили автомобільний міст, як перевозили вантажі у цей період?
Російські ДРГ у Чернігові: чому росіяни знищили готель «Україна» та стадіон імені Гагаріна?
Що підштовхнуло росіян до «жесту доброї волі» 29 березня, яку роль у цьому зіграли захисники Чернігова, як ЗСУ планували «Лукашівський котел»?
Нагадаємо, Премія імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності — щорічна літературна премія, яка присуджується авторам нових оригінальних публіцистичних творів у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Премія присуджується Державним комітетом телебачення і радіомовлення України з 2004 року щорічно до дня народження Івана Франка — 27 серпня.

 

Суспільне Мовлення
 

Останні новини Чернігівщини

У Прилуках поліцейські викрили чоловіка, який незаконно отримав лікарські наркотичні засоби на 500 тисяч гривень для подальшого збуту 11:50

Співробітники відділу кримінальної поліції встановили схему, за якою 34-річний місцевий мешканець систематично здобував «товар» для наркоторгівлі. Впродовж 2021-2023 років зловмисник отримав у медзакладах майже 500 блістерів обмежених в обігу таблеток метадону.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:47

Протягом минулої доби зареєстровано 79 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 4 дорожньо-транспортні пригоди та 74 пожежі. Внаслідок цих подій 5 осіб постраждали.

На Чернігівщині браконьєр за допомогою електроструму наловив 83 кг риби на понад 180 тис.грн 11:15

15 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Прилуцького району викрито грубе порушення Правил рибальства.

“Rock залежність” у філармонійному центрі 09:13

Зануритися в море енергії та драйву рок-концерту, де потужні гітарні рифи поєднуються з пристрасними звуками рояля, віолончелі, скрипки, запросили чернігівських глядачів учасники харківського проєкту “Rock залежність”.

Виключення з реєстру єдиного податку за порушення умов діяльності 09:07

Щодо анулювання реєстрації платника єдиного податку шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі не виконання обов’язку щодо виключення заборонених видів діяльності або переходу на сплату інших податків і зборів

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини