Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 16 вересня, 22:02:09

Погрожував вбити та зірвав золотий ланцюжок з хрестиком: поліцейські Чернігівщини затримали підозрюваного у розбої

30.07.2024   13:59Агенцiя

Оперативники Чернігівського районного управління поліції спільно з колегами з управління карного розшуку обласного поліцейського главку менш ніж за добу встановили 34-річного чоловіка, який під загрозою застосування предмету, схожого на ніж, заволодів золотими прикрасами потерпілої.

 Зловмисника поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

29 липня зранку до Чернігівського райуправління поліції звернулася 59-річна містянка із заявою про розбійний напад. Жінка пояснила поліцейським, що у під’їзді будинку за місцем мешкання на неї напав невідомий.

Зловмисник підійшов до заявниці ззаду, схопив її за золотий ланцюжок на шиї та приставив до боку предмет, який потерпіла сприйняла як ніж. Жінка спробувала кричати, проте нападник заявив їй, що зараз вб’є. Після цього розбійник зірвав з потерпілої золотий ланцюжок з хрестиком, травмувавши їй шию, після чого втік.

За викликом на місце події одразу прибули слідчо-оперативна група, співробітник відділу кримінальної поліції та керівництво Чернігівського райуправління поліції.

У результаті злагодженої роботи оперативники кримінальної поліції та кримінального аналізу спільно з колегами з управління карного розшуку поліції області надвечір встановили особу, причетну до розбійного нападу – 34-річного місцевого мешканця, раніше судимого за вбивство, грабіж та крадіжку. Затримання зловмисника відбулося за силової підтримки поліцейських батальйону поліції особливого призначення

Поліцейські затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили його до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчий поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури розпочав кримінальне провадження за фактом розбою, вчиненого в умовах воєнного або надзвичайного стану (ч. 4 статті 187 Кримінального кодексу України). Затриманому загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі слідство готує повідомлення зловмиснику про підозру та вирішує питання обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

У Прилуках поліцейські викрили чоловіка, який незаконно отримав лікарські наркотичні засоби на 500 тисяч гривень для подальшого збуту 11:50

Співробітники відділу кримінальної поліції встановили схему, за якою 34-річний місцевий мешканець систематично здобував «товар» для наркоторгівлі. Впродовж 2021-2023 років зловмисник отримав у медзакладах майже 500 блістерів обмежених в обігу таблеток метадону.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:47

Протягом минулої доби зареєстровано 79 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 4 дорожньо-транспортні пригоди та 74 пожежі. Внаслідок цих подій 5 осіб постраждали.

На Чернігівщині браконьєр за допомогою електроструму наловив 83 кг риби на понад 180 тис.грн 11:15

15 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Прилуцького району викрито грубе порушення Правил рибальства.

“Rock залежність” у філармонійному центрі 09:13

Зануритися в море енергії та драйву рок-концерту, де потужні гітарні рифи поєднуються з пристрасними звуками рояля, віолончелі, скрипки, запросили чернігівських глядачів учасники харківського проєкту “Rock залежність”.

Виключення з реєстру єдиного податку за порушення умов діяльності 09:07

Щодо анулювання реєстрації платника єдиного податку шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі не виконання обов’язку щодо виключення заборонених видів діяльності або переходу на сплату інших податків і зборів

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини