Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 16 вересня, 21:57:51

Верховний Суд постановив стягнути з міської лікарні №2 у Чернігові 100 млн грн за послуги клініки "Фрезеніус"

18.07.2024   11:53Агенцiя

Верховний Суд України постановив стягнути з Другої міської лікарні Чернігова 100 мільйонів гривень на користь клініки "Фрезеніус" за надані чернігівцям послуги з гемодіалізу протягом 2016-2018 років.

Про це повідомив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако під час загальноміської наради 16 липня.

За його словами, таких коштів на рахунках лікарні наразі немає, а рахункам медзакладу загрожує арешт.

    "Наразі лікарня може просто бути заблокована. Заарештувати рахунки — це медикаменти, це обслуговування. Заробітну плату вони не можуть арештувати, але там доплати є до заробітної плати лікарям, преміальні, щось ще. Очевидно, що зараз у нас немає іншого шляху, ніж домовлятися про реструктуризацію цих 100 мільйонів. Це нереально зараз знайти ці кошти, ні в бюджеті міста, ні тим більше в бюджеті лікарні, і нам їх ніхто не дасть".

Ломако говорить, що певні кошти для виплати за цим рішенням місто готове закласти у бюджеті на 2025 рік.

    "Тому потрібно говорити з судовими виконавцями, з адвокатами, таким чином, що ми як власник готові в бюджеті 2025 року передбачати якісь кошти згідно з договором реструктуризації, скільки це буде поквартально чи помісячно виплачуватись. У 2024-му спробуємо, ми не обіцяємо, але розглянемо це питання на найближчій сесії, у серпні чи вересні. Але треба вже зараз спілкуватися і домовлятися попередньо про якийсь договір реструктуризації цього боргу, який взагалі для мене нонсенс".

Також він зазначив, що звернеться до НАБУ, аби там перевірили роботу суддів, які ухвалювали відповідне рішення та адвокатів "Фрезеніуса".

    "Тому що я не уявляю, як суд в здоровому глузді міг ухвалити рішення щодо 100 мільйонів гривень на користь приватної фірми стягнути з лікарні, яка жодної послуги у них не замовляла. Якщо «Фрезеніус» чітко скаже 100 мільйонів, і нас нічого не влаштовує, ніяка реструктуризація, арештують рахунки, то треба буде позачергову сесію збирати й розв'язувати це питання на сесії".

Нагадаємо, що медичний центр "Фрезеніус", відкрився у Чернігові 15 жовтня 2010 року. Там лікувалися хворі безкоштовно, а послуги клініки оплачувалися з державного бюджету.

Раніше приватна клініка "Фрезеніус" через суди намагалася стягнути близько 60 мільйонів гривень з облдержадміністрації, міської ради та міської лікарні №2 Чернігова за послуги гемодіалізу, надані у 2017-2018 роках.

Тодішній міський голова Чернігова Владислав Атрошенко казав, що гроші з держбюджету фірмі "Фрезеніус" перераховували через рахунки Другої міської лікарні й приватній клініці місто нічого не винне. До того ж в інших медичних закладах міста було гемодіалізне обладнання для лікування хворих. Раніше директор компанії Роман Шурдук у коментарі Суспільному говорив, що вони хочуть повернути гроші, які мали заплатити "Фрезеніусу" за лікування пацієнтів після того, як з ними не продовжили контракти, але люди відмовились проходити процедуру в інших закладах охорони здоров’я.

Суспільне Чернігів

Останні новини Чернігівщини

У Прилуках поліцейські викрили чоловіка, який незаконно отримав лікарські наркотичні засоби на 500 тисяч гривень для подальшого збуту 11:50

Співробітники відділу кримінальної поліції встановили схему, за якою 34-річний місцевий мешканець систематично здобував «товар» для наркоторгівлі. Впродовж 2021-2023 років зловмисник отримав у медзакладах майже 500 блістерів обмежених в обігу таблеток метадону.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:47

Протягом минулої доби зареєстровано 79 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 4 дорожньо-транспортні пригоди та 74 пожежі. Внаслідок цих подій 5 осіб постраждали.

На Чернігівщині браконьєр за допомогою електроструму наловив 83 кг риби на понад 180 тис.грн 11:15

15 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Прилуцького району викрито грубе порушення Правил рибальства.

“Rock залежність” у філармонійному центрі 09:13

Зануритися в море енергії та драйву рок-концерту, де потужні гітарні рифи поєднуються з пристрасними звуками рояля, віолончелі, скрипки, запросили чернігівських глядачів учасники харківського проєкту “Rock залежність”.

Виключення з реєстру єдиного податку за порушення умов діяльності 09:07

Щодо анулювання реєстрації платника єдиного податку шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі не виконання обов’язку щодо виключення заборонених видів діяльності або переходу на сплату інших податків і зборів

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини