Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 8 липня, 16:32:20

Незаконно заволоділи гектарами землі: на Чернігівщині поліцейські припинили діяльність організованого злочинного угруповання

05.07.2024   13:15Агенцiя

Слідчі Прилуцького райвідділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури та Чернігівської обласної прокуратури спільно з СБУ в Чернігівській області повідомили про підозру членам злочинного угруповання, які створили схему з привласнення земель.

 Місцеву чиновницю, яка є організаторкою злочинної оборудки, затримано.

Нагадаємо, що слідство встановило, що державний реєстратор однієї з територіальних громад Прилуцького району порушила низку законних вимог при реєстрації права власності на декілька земельних ділянок, розташованих у територіальній громаді поблизу м. Прилуки.незаконно заволоділи гектарами землі: на чернігівщині поліцейські припинили діяльність організованого злочинного угруповання

За даними слідства, чиновниця у складі організованої злочинної групи, шляхом обману заволоділа семи земельними ділянками, чим спричинила державі збитки на майже 400 тисяч гривень. До шахрайських дій жінка залучила ще двох місцевих чиновників. Використовуючи підробні документи, зловмисники забезпечили оформлення права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення на підставних осіб.

Незаконно набуті земельні ділянки були продані фермерам, чим завдано збитки у великих розмірах. Внаслідок умисних злочинних дій з власності держави незаконно вибули земельні ділянки загальною площею понад 10 гектарів.

Поліція затримала організаторку злочинного угруповання.

На підставі зібраних доказів слідчий Прилуцького райвідділу поліції за погодженням з прокурором Прилуцької окружної прокуратури повідомив чиновниці та двом її спільникам про підозри:

- у шахрайстві, вчиненому організованою групою у великих розмірах (ч. 4 статті 190 Кримінального кодексу України);

- у використанні завідомо підробленого документа, вчиненого організованою групою ( ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України)

- у несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчинена особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, що заподіяло значну шкоду (ч. 3 ст. 28, ч. 3 статті 362 Кримінального кодексу України).

За тяжчою з них, зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Досудове розслідування триває за оперативного супроводу СБУ в Чернігівській області та УСР в Чернігівській області.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині повністю відновили 38 об'єкти медзакладів, пошкоджені окупантами

На Чернігівщині повністю відновили 38 об'єкти медзакладів, пошкоджені окупантами 15:24

За понад два роки повномасштабної війни в Україні вдалося повністю відновити 522 обʼєкти медзакладів та ще 361 відновлено частково.

Чернігівські аудитори підписали з громадськими організаціями меморандум про взаємодію та співпрацю

Чернігівські аудитори підписали з громадськими організаціями меморандум про взаємодію та співпрацю 15:20

04 липня 2024 року між Управлінням Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області та Коаліцією «СІВЕРЩИНА», Чернігівською регіональною торгово-промисловою палатою, Громадською організацією «Сяйво Сіверщини», Антикорупційною Громадською Спілкою «СОВІСТЬ», Чернігівським обласним об’єднанням організацій роботодавців «Сіверщина» підписано меморандум про співпрацю.

Água Trio: вечір бразильського джазу 15:18

Твори легендарних бразильських авторів і виконавців прозвучали 6 липня 2024 року у межах вечорів джазу у затишному дворику Чернігівського обласного філармонійного центру.

Трьох чоловіків, які здійснили розбійний напад на жителя Чернігівщини, засуджено до 10 та 11 років позбавлення волі

Трьох чоловіків, які здійснили розбійний напад на жителя Чернігівщини, засуджено до 10 та 11 років позбавлення волі 15:14

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури визнано винними трьох жителів Чернігівського району у розбої, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням у житло, та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю й бойовими припасами (ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 263 КК України).

На Чернігівщині поліцейські повідомили про підозру озброєній організованій злочинній групі виробників та торгівців наркотиками 15:12

Поліцейські припинили діяльність організованої злочинної групи, яка систематично виготовляла та збувала уроздріб психотропні речовини в особливо великих розмірах.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини