Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 5 липня, 19:41:58

Поліція застерігає громадян від шахрайських схем з «грошовими виплатами»

03.07.2024   13:37Агенцiя

Поліцейські закликають громадян не переходити за сумнівними посиланнями в Інтернеті та не вводити секретні паролі своїх банківських карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах.

1 липня до поліції звернулася 41-річна мешканка Чернігова із повідомленням, що з її банківського рахунку кількома транзакціями зникло 160 тисяч гривень. Жінка розповіла поліцейським, що в Інтернеті вона побачила посилання про оформлення «грошової допомоги на дитину війни» та перейшла за посиланням. Там їй запропонували авторизуватися та ввести реквізити картки нібито для оформлення «грошової виплати». Потерпіла виконала ці умови, після чого з її картки зникли гроші.

Нині поліція розшукує причетного до шахрайства у рамках відкритого кримінального провадження.

Поліція наполегливо рекомендує: по телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже, переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. Завдяки цьому шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Пам’ятайте: інформацію про справжні державні виплати та порядок їх отримання міститься лише в офіційних джерелах.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області
поліція застерігає громадян від шахрайських схем з «грошовими виплатами»

Останні новини Чернігівщини

Апеляційним судом підтверджено законність вироку стосовно двох військовослужбовців рф, які катували цивільного 16:21

За принципової позиції прокурорів Чернігівської обласної прокуратури апеляційним судом відмовлено в задоволенні апеляційної скарги сторони захисту та залишено без змін вирок Чернігівського районного суду, яким визнано винними у порушенні законів та звичаїв війни двох військовослужбовців рф. Їх засуджено до 11 років позбавлення волі.

"єВідновлення" у прикордонні та розвиток послуг для ветеранів: Іван Ващенко відвідав Сновську громаду 15:20

Сновська громада в Корюківському районі найбільше потерпає від обстрілів ворога. Деякі села не мають жодної неушкодженої домівки.

Прогноз пожежної небезпеки 14:38

За даними Чернігівського обласного Центру з гідрометеорології з 06 по 08 липня в лісах області очікується пожежна небезпека 5 класу (надзвичайна пожежна небезпека).

Підтримка сімей загиблих воїнів і чернігівців, у яких пошкоджене житло: виконком погодив виплати 14:16

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 4 липня погодив чергові виплати в рамках міських соціальних Програм, що направлені на підтримку чернігівців, які є членами сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, та у яких пошкоджене житло внаслідок російської військової агресії.

Незаконно заволоділи гектарами землі: на Чернігівщині поліцейські припинили діяльність організованого злочинного угруповання 13:15

Слідчі Прилуцького райвідділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури та Чернігівської обласної прокуратури спільно з СБУ в Чернігівській області повідомили про підозру членам злочинного угруповання, які створили схему з привласнення земель.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини